Zobrazit na mapě

Muzeum skla - Kamenický Šenov

Muzea

Muzeum skla v Kamenickém Šenově bylo založeno již v roce 1923. Několikrát bylo přemístěno. Až od roku 1968 jsou sbírky vystaveny v  historickém, památkově chráněném objektu klasicistního domu,  který v minulosti vždy patřil obchodníkům se sklem.

Expozice Muzea skla obsahují bohaté sbírky výrobků, místních skláren i sklářské školy, která byla první sklářskou školou v Evropě. Můžeme zde obdivovat výrobky z broušeného a rytého skla typické pro zdejší sklárny. Překrásná je i sbírka broušených lustrů. Zajímavým exponátem je skleněná židle, která byla navržena a vyrobena pro indického maharadžu.

V roce 1996 započala tradice konání mezinárodních sympozií rytého skla. Výrobky účastníků sympozia jsou rovněž zařazeny do sbírek muzea. Kromě těchto stálých expozic pořádá muzeum také výstavy zaměřené na výrobu skla.  

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Muzeum skla - Kamenický Šenov je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Muzeum skla - Kamenický Šenov je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Rezervováno včera

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (venkovní posezení, gril) leží u potoka v krásné malé obci v atraktivní krajině Lužických hor nedaleko od NP České Švýcarsko.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2399

Kvalitně zařízená roubená chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (bazén, pergola, gril, ohniště) na okraji obce na malebném místě u lesa v atraktivní krajině Lužických hor.

3 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 2044
Muzeum skla v Kamenickém Šenově bylo založeno již v roce 1923. Několikrát bylo přemístěno. Až od roku 1968 jsou sbírky vystaveny v historickém, památkově chráněném objektu klasicistního domu, který v minulosti vždy patřil obchodníkům se sklem.

Pěkná jednoduše zařízená chata k pronájmu leží v chatové osadě v malebné lokalitě u lesa na okraji obce jen 200 m Lesního rybníku s možností krásného přírodního koupání a občerstvení.

1 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1661

Zcela nová stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu se zastřešenou terasou a oplocenou zahradou leží v malé obci v přitažlivé oblasti severních Čech na Českolipsku s celou řadou možností k výletům.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2332

Pěkně a účelně zařízená velká chalupa (společenská místnost, sauna) k pronájmu s rozsáhlým pozemkem (gril, ohniště) leží na samotě nedaleko lesa mezi Lužickými horami a Českým Švýcarskem.

3 ložnice / max 20 osob
číslo chalupy: 23100

Mimořádně atraktivní roubená chalupa v oplocené zahradě (vířivka, trampolína, posezení, vyžití pro děti) leží na polosamotě na kraji obce v turisticky přitažlivé oblasti Českého Švýcarska.

4 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 1844

Stylová kvalitně zařízená chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (vířivka, trampolína, terasa) na polosamotě na okraji obce v turisticky přitažlivé krajině národního parku České Švýcarsko.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1845

Velká turistická chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (bazén, volejbalové hřiště, posezení, ohniště, vyžití pro děti) v naprostém soukromí, obklopena jen přírodou Lužických hor.

15 ložnic / max 52 osob
číslo chalupy: 2170

Akceptované poukázky a asociace