Hrady a zámky

Hrad Loket stojí nad zátočinou řeky Ohře, jejíž tvar dal hradu jméno. Pevnost, která zde stála již od 13. století, chránila české hranice od západu.

Zajímavostí je, že hrad Loket byl za husitských válek hrad několikrát obléhán, ale nikdy nebyl dobyt. V dobách kdy hrad ztratil svoje postavení, byl využíván jako vězení. To bylo zrušeno až ve 20. století.

V současnosti je na hradě expozice porcelánu, který vyráběly místní porcelánky. Je zde také expozice věnovaná archeologii. Kromě místních vykopávek je zde vystavena maketa největšího meteoritu u nás, který spadl na nádvoří hradu v roce 1422. Návštěvníky vyhledávaná je výstava mučících nástrojů, včetně pohyblivých figurín a zvukových efektů. Je umístěna v prostorách bývalého vězení. Hrad můžete v sezoně navštívit i v noci. Kromě běžných prohlídek se zde koná mnoho kulturních akcí.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Hrad Loket je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Hrad Loket je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Jednoduše zařízený zahradní domek na oploceném pozemku (terasa s posezením, gril, lehátka) v okrajové části nejznámějšího lázeňského města.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2234

Útulný apartmán k pronájmu s domácí atmosférou v rodinném domě se zahradou (posezení, bazén, gril, ohniště, houpačka, trampolína) 12 km jižně od lázní Karlovy Vary. Ideální pro rodinnou dovolenou.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2154
V západočeském kraji jen několik kilometrů od Karlových Varů nalezneme hrad Loket. Stojí nad zátočinou řeky Ohře, jejíž tvar dal hradu jméno. Pevnost, která zde stála již od 13. století, chránila české hranice od západu. Konala se zde i důležitá jednání s významnými královskými hosty.

Pěkně zařízená chalupa v oplocené zahradě s možností využití tenisového kurtu v romantickém údolí u lesa v malebné krajině Krušných hor jen 1,5 km od přírodní památky Rotavské varhany.

3 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 0332

Účelně zařízená chata v neoplocené zahradě (posezení, krb, ohniště) na kraji obce na kopci s krásným výhledem do okolí. Ideální v létě k turistice, v zimě k lyžování (běžecké tratě hned za chalupou).

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0742

Zděná jednoduše zařízená chata na neoploceném pozemku (zahradní nábytek) na kraji chatové oblasti 5 km od lázní Jáchymov. Okolí nabízí skvělé podmínky k turistice a horské cykloturistice.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 9202

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (bazén, vířivka, zastřešená terasa, krb, vyžití pro děti) leží u lesa v klidné části malé obce v malebném údolí řeky Ohře.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 23108

Účelně zařízená chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (venkovní posezení s grilem a ohništěm) nedaleko největšího lyžařského areálu Klínovec. Ideální pro lyžaře, turisty a cykloturisty.

4 ložnice / max 15 osob
číslo chalupy: 2251

Pěkně zařízená chata k pronájmu se zahradou (zastřešená terasa, ohniště s roštem) leží na okraji obce nad údolím řeky Ohře s výhledem na Doupovské hory jen 6 km od Klášterce nad Ohří (aquapark).

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2372

Akceptované poukázky a asociace