Obce a města

Ve Vlašimi si přijdou na své všichni milovníci historie a architektury. Je zde mnoho zajímavých dochovaných historických objektů.

Dominantou města je původně gotický hrad ze 14. století, který byl později přebudován na renesanční zámek. Překrásným dílem je vstupní brána v novogotickém stylu. V zámecké kapli mohou návštěvníci obdivovat sochy svatých z období baroka.

Městem protéká řeka Blanice a v jejím údolí je krásný přírodní krajinářský park. Byl založen na konci 18. století a je to nejstarší park v naší zemi. Nachází se zde mnoho původních romantických staveb a v jedné z nich je pro návštěvníky připravena výletní restaurace. V parku je vyznačená naučná stezka.

K významným památkám Vlašimi dále patří krásný kostel Svatého Jiljí z období gotiky a synagoga s židovským hřbitovem.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Vlašim je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Vlašim je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 108 lidí

Prostorný kvalitně zařízený rekreační dům (chalupa) leží ve velké oplocené zahradě (bazén, pergola s posezením a krbem, gril) na okraji malé obce asi 13 km od Ledče nad Sázavou (hrad, Posázaví).

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1759

Prohlíželo 162 lidí

Nová stylově zařízená chalupa s infrasaunou leží v malé obci v oploceném areálu a díky svému vybavení je zcela ideální pro rodinnou dovolenou s dětmi (vířivka, trampolína, dětská herna a hřiště).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1550b
Vlašim je malebné město s mnoha historickými památkami. Kdo by si chtěl město prohlédnout z výšky, může vystoupat na vyhlídkovou věž v areálu zámku. Příjemná procházka čeká na návštěvníky Vlašimi v údolí řeky Blanice, kde je upravený přírodní park, kterým vede tříkilometrová značená stezka.

Nová stylově zařízená chalupa s infrasaunou leží v malé obci v oploceném areálu a díky svému vybavení je zcela ideální pro rodinnou dovolenou s dětmi (vířivka, trampolína, dětská herna a hřiště).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1550a

Velmi pěkně zařízená chata s wellness (koupací sud, finská sauna) k pronájmu s oplocenou zahradou (zastřešené posezení, gril, ohniště) leží u lesa v malebném prostředí klidné chatové osady v Posázaví.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2408

Luxusně zařízená chata s wellness (celoroční bazén, finská sauna) k pronájmu s oplocenou zahradou (posezení, gril s ohništěm) leží v chatové osadě u lesa v malebném prostředí nedaleko řeky Sázavy.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2409

Prohlíželo 95 lidí

Pěkná vesnická chalupa resp. samostatná část chalupy k pronájmu s uzavřeným dvorem (zahradní nábytek) a zahradou leží v malé vísce v malebné klidné na lesy a rybníky bohaté lokalitě na Táborsku.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2051

Kvalitně zařízený rekreační dům (moderní chalupa) k pronájmu s krásným bazénem, venkovním posezením, grilem a ohništěm se nachází na kraji obce na rozhraní Středočeského a Jihočeského kraje.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2306

V loveckém stylu zařízená chata ve velké zahradě (bazén, plocha pro míčové hry, posezení, ohniště) na krásné samotě jen 8 km od přehrady Želivka a kláštera Želiv a 12 km od Humpolce.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0808

Akceptované poukázky a asociace