Zobrazit na mapě

Zřícenina Dívčí kámen

Dívčí kámen je zřícenina gotického hradu u městečka Křemže v okrese Český Krumlov. Tato romantická zřícenina se rozprostírá na vysoké skále v překrásné přírodě nad soutokem Křemžského potoka a řeky Vltavy. Je jednou z nejrozsáhlejších a nejlépe dochovaných středověkých památek v České republice. 

Hrad byl založen rodem Rožmberků v roce 1349, v roce 1506 ho opustili. Po 500 letech od opuštění Rožmberky přešel do vlastnictví obce Křemže.

V prostorách hradu jsou pravidelně pořádány koncerty, historická, šermířská a divadelní vystoupení, středověké trhy, přednášky a výstavy. Hrad leží v nádherné přírodě, výlet ocení i děti.  

V těsné blízkosti leží i keltské oppidum, které se významem a velikostí řadí k evropským unikátům.

 

Fotogalerie - Zřícenina Dívčí kámen

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zřícenina Dívčí kámen je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zřícenina Dívčí kámen je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 99 lidí

Velmi pěkně zařízená chata k pronájmu s terasou a malou zahradou (ohniště, posezení) leží v chatové osadě poblíž lesa v malebné krajině CHKO Blanský les jen 17 km od Českého Krumlova.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2292

Pěkná jednoduše zařízená chata s terasou (zahradní nábytek) na neoploceném pozemku (bazén, stolní tenis, gril) leží v malé chatové osadě v malebném údolíčku Jíleckého potoka obklopeném lesy.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1654
Zřícenina gotického hradu Dívčí Kámen leží u městečka Křemže na vysoké skále. Hrad byl založen Rožmberky v roce 1349.

Zrekonstruovaná kvalitně zařízená chalupa resp. samostatné levé křídlo bývalé zemědělské usedlosti s neoplocenou zahradou (terasa s posezením, ohniště) a dvorem leží na malebné jihočeské samotě.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2017

Nová luxusní chata k pronájmu s terasou (posezení, gril) leží v klidné zahrádkářské kolonii na kraji města s úžasným výhledem na českokrumlovský zámek a horu Kleť jen 800 m od historického centra.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2296

Chalupa resp. zcela samostatná nově zařízená část zrekonstruované usedlosti s uzavřeným dvorem (stolní tenis, trampolína, posezení, gril) a hřištěm na krásné samotě s výhledy do okolí.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 1215

Dnes zobrazeno 9x

Stylově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu se zdobným historickým štítem a oplocenou zahradou (pergola s posezením, gril, ohniště, vyžití pro děti) na okraji malé obce jen 11 km od Českých Budějovic.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2225

S citem zrekonstruovaná poloroubená chalupa se stylovou obytnou místností, uzavřeným dvorem (posezení, gril, ohniště) a vyžitím pro děti na kraji malé obce jen 14 km od Českých Budějovic.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2207

Dnes zobrazeno 20x

Pěkná chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (pergola, gril, ohniště, trampolína) leží na okraji malé obce v malebné lokalitě na rozhraní CHKO Třeboňsko, Novohradských hor a Českobudějovicka.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2206

Akceptované poukázky a asociace