Zobrazit na mapě

Westernové městečko Šiklův mlýn - Zvole

Turistické zajímavosti

Šiklův mlýn neboli Šikland se nachází jižně od Nového Města na Moravě v údolí říčky Bobrůvky na Českomoravské vrchovině a patří mezi největší přírodní zábavní areály v ČR! Šiklův mlýn je vlastně westernové městečko, kde si můžete na vlastní kůži vyzkoušet některé z westernových disciplín, například rýžování zlata, střelbu z luku nebo svezení na koni.

U vzniku stojí Libor Šik, který se do vsi do domku po babičce nastěhoval v roce 1988. Již příští rok zde zorganizoval potlach ve stylu country. Tato původně víkendová akce se v průběhu příštích let prodlužovala a měla stále více návštěvníků. Zpočátku se při akci stavěly kulisy představující osadu kopírující podobné z dob začátků osídlování Divokého západu a zlatokopových horeček. Postupem času se postavilo westernové městečko natrvalo a přibyl i přírodní amfiteátr. A tak z původního country potlachu vznikla velká westernová tradice.

Od r. 1996 v obci funguje půjčovna dobových kostýmů, takže návštěvníci-milovníci originálního westernu mají možnost dopřát si opravdu autentické zážitky a vstřebat atmosféru Divokého západu. V originálním areálu s bohatým programem jsou salony, kavárny, hotely a restaurace, herny, městské lázně, kostelík se hřbitovem, úřad šerifa i s vězením, ZOO Divokého západu, indiánská vesnice i rodeo aréna.

Otevírací doba městečka je v červenci a srpnu nonstop, v ostatní letní měsíce dle předem objednaných návštěv.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Westernové městečko Šiklův mlýn - Zvole je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Westernové městečko Šiklův mlýn - Zvole je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 13x

Pěkná jednoduše zařízená chata v neoplocené zahradě (zapuštěný bazén, pergola, posezení, krb) v chatové osadě s výhledem na místní lesy asi 13 km od Tišnova (koupaliště) a 16 km od hradu Pernštejn.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 0209

Jednoduše zařízená chata na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) na kraji chatové osady u lesa na atraktivním místě nedaleko rekreačních rybníků Medlov a Sykovec ve Žďárských vrších.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1106
Šiklův mlýn neboli Šikland se nachází v údolí říčky Bobrůvky na Českomoravské vrchovině a patří mezi největší přírodní zábavní areály v ČR! Je to vlastně westernové městečko, kde mají - i díky půjčovně dobových kostýmů - návštěvníci-milovníci originálního westernu možnost dopřát si opravdu autentické zážitky a vstřebat atmosféru Divokého západu.

Jednoduše zařízený rekreační areál k pronájmu s hernou (stolní tenis, kulečník) a oploceným pozemkem (hřiště, posezení, gril, ohniště) leží na malebném místě u lesa v blízkosti Níhovského rybníka.

11 ložnic / max 38 osob
číslo chaty: 2329

Stylově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu s terasou leží na okraji obce na neoploceném pozemku (gril, ohniště) a je součástí areálu Mostního vodního mlýna v blízkosti řeky Svratky.

3 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 2303

Dnes zobrazeno 8x

Nápaditě zařízený rekreační objekt k pronájmu leží na oploceném pozemku statku na kraji obce a nabízí všestranné vyžití pro celou rodinu s kompletním bezbariérovým přístupem i zařízením.

0 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2211

Mimořádně atraktivní stylová chalupa s terasou a infrasaunou ve velké zahradě (bazén, stolní tenis, hřiště, dětský koutek) na kraji obce s překrásným výhledem k lesu jen 2,5 km od Devíti skal.

4 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 1368

Dnes zobrazeno 22x

Rezervováno 16. 4.

Velmi pěkná chata k pronájmu se slunečnou terasou a saunou leží na neoploceném pozemku (vířivka, trampolína) ve stráni u lesa nad říčkou na okraji malé chatové osady jen 5 km od hradu Svojanov.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2144

Dnes zobrazeno 16x

Útulně a pěkně zařízená chata v samostatné zahradě (pergola, posezení, ohniště) v chatové osadě nedaleko lesa jen 800 m od rekreačního rybníka Velké Dářko. Ideální k cykloturistice.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1270

Akceptované poukázky a asociace