Zobrazit na mapě

Zámek Litomyšl

Litomyšlský zámek patří k nejpozoruhodnějším renesančním stavbám v naší zemi a jeho sgrafitová výzdoba je považována za nejkrásnější v Česku. Zámek byl postaven v druhé polovině 16. století a je dílem italských stavitelů.

V zámku je možná prohlídka interiéru s bohatou kolekcí dochovaného zařízení. V areálu zámku mohou návštěvníci obdivovat původní zámecké divadlo s dekoracemi od výtvarníka J.Platzera z 18. století. Zajímavá je také prohlídka zámecké kaple či rodné světničky nejvýznamnějšího litomyšlského rodáka Bedřicha Smetany. V zámecké jízdárně je kromě stálé výstavy antického sochařství v turistické sezóně umístěno mnoho dalších zajímavých expozic.

Každoročně od roku 1949 se na zámku koná světoznámý hudební festival Smetanova Litomyšl.

Fotogalerie - Zámek Litomyšl

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Litomyšl je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Litomyšl je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 8x

Luxusní chalupa k pronájmu s wellness (vířivka, sauna), hernou (kulečník, stolní fotbálek), terasou (koupací sud, stolní tenis, posezení, gril) leží na neoploceném pozemku (trampolína) na okraji obce.

5 ložnic / max 10 osob
číslo chalupy: 2129

Dnes zobrazeno 22x

Pěkná srubová chata s terasou na neoploceném pozemku (bazén, posezení) zcela na kraji obce v krásné lokalitě mezi loukami jen 150 m od lesa jen 4 km od České Třebové a 10 km od Litomyšle.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1374
Zámek Litomyšl s překrásnou sgrafitovou výzdobou je vyhlášenou památkou UNESCO. Jedná se o stavbu z období renesance z rukou italských mistrů. Unikátem je zámecké divadlo z konce 18. století. Návštěvníci si mohou také prohlédnout rodnou světnici skladatele Bedřicha Smetany v zámeckém pivovaru. V zámecké jízdárně je umístěno muzeum sochařství z období antiky.

Stylový mimořádně atraktivní kanadský srub s wellness místností (vnitřní masážní bazén) a saunou v oplocené zahradě (hřiště, trampolína, terasa, posezení, gril) na malebném místě na okraji malé osady.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1749

Dnes zobrazeno 11x

Pěkně a účelně zařízená chalupa s uzavřeným dvorkem (posezení) a zahradou (stolní tenis, petangue, posezení, ohniště) leží v tiché části obce jen 1,5 km od místního koupaliště a 7 km od města Polička.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 1265

Mimořádně atraktivní bezbariérová chata s krytou terasou, hernou, hřištěm, půjčovnou jízdních kol na kraji chatové osady u lesa v nádherné lokalitě přírodní rezervace Toulovcovy Maštale.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1108

Zrekonstruovaná kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s velkou terasou (vířivka, posezení, gril) a saunou leží v malé obci v malebném mikroregionu Toulovcovy Maštale (přírodní rezervace, rozhledny …).

2 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2304

Účelně zařízená chata k pronájmu leží v neoplocené zahradě (bazén, posezení, krb, ohniště) u lesa nad říčkou Krounkou na kraji obce. Ideální k výletům (Žďárské vrchy, Toulovcovy Maštale).

3 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 2145

Dnes zobrazeno 8x

Pěkná jednoduše zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou a velkou zastřešenou terasou (zapuštěný bazén, vířivka, infrasauna, posezení, gril) v malé obci v kouzelné krajině severní Vysočiny.

7 ložnic / max 19 osob
číslo chalupy: 2342

Akceptované poukázky a asociace