Zobrazit na mapě

Hrad Špilberk

Národní kulturní památka hrad Špilberk stojí na vršku kopce v centru města Brna. Nechal jej vystavět Přemysl Otakar II. ve 13. století. Jak šel čas, královský gotický hrad se postupně měnil. V 17. století zde již místo hradu stála monumentální vojenská barokní pevnost. Kromě vojenského účelu plnil Špilberk také funkci obávaného žaláře, ve kterém svého času pobýval i proslulý loupežník Václav Babinský.

Když v šedesátých letech minulého století ze Špilberku odešla posádka československé armády, byla to definitivní tečka za vojenskou minulostí hradu. Od té doby zde sídlí Muzeum města Brna a ve stálé expozici se návštěvníci dozvědí vše o pestré minulosti tohoto objektu i celého města. Konají se zde také nejrůznější kulturní akce, z nichž k nejzajímavějším patří soutěžní přehlídka ohňostrojů Ignis Brunensis.

Z hradu Špilberk je jen kousek do středu města Brna. I zde můžete navštívit mnoho zajímavých muzeí a historických památek. Jmenujme např. katedrálu Petrov, Starou radnici nebo hrobku Kapucínů.

Fotogalerie - Hrad Špilberk

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Hrad Špilberk je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Hrad Špilberk je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 98 lidí

Pěkná jednoduše zařízená chata k pronájmu leží v částečně oplocené zahradě (terasa, gril) v malebném lesnatém prostředí chatové osady v blízkosti rybníka (rybaření) jen 6 km od propasti Macocha.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2101

Prohlíželo 101 lidí

Pěkná jednoduše zařízená chata v částečně oplocené zahradě (bazén, posezení, gril) v lesnatém prostředí chatové osady v blízkosti rybníka (přírodní koupání, rybaření) jen 6 km od propasti Macocha.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1514
V roce 1238 bylo vybudováno hradební opevnění města Brna a zároveň byl postaven hrad Špilberk. V 17. století byl hrad přestavěn na citadelu brněnské pevnosti v barokním slohu. Mnoho let sloužil Špilberk jako obávané vězení. V současnosti zde má sídlo Muzeum města Brna.

Kvalitně zařízená atraktivní chalupa s terasou a relaxační místností (vířivka, šipky) v oplocené zahradě (posezení, krb) v tiché ulici v obci 2,5 km od rybníka Olšovec a 7 km od propasti Macocha.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1209

Chalupa resp. zcela samostatná stylově zrekonstruovaná část chalupy (vejmínek) v centru obce Luleč na úpatí Drahanské vrchoviny s možností krásných výletů v okolí Vyškovska a Moravského krasu.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chalupy: 1608

Útulná malá chata k pronájmu leží v oplocené zahradě (bazén, pergola, gril) na kraji malé obce v blízkosti CHKO Moravský Kras (propast Macocha, Punkevní jeskyně) jen 8 km od Blanska.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2202

Velmi pěkná chata k pronájmu s vinným sklípkem a oplocenou zahrádkou s terasou (posezení, gril) leží na okraji obce v uličce s vinnými sklípky v atraktivním regionu severního Znojemska.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2003

Pěkně zařízený apartmán (vejmínek chalupy) k pronájmu se samostatnou předzahrádkou a samostatným vchodem leží v obci v atraktivním regionu severního Znojemska. Ideální k cykloturistice.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2221

Prohlíželo 128 lidí

Mimořádně atraktivní stylová chalupa s obytným větrným mlýnem, hernou (biliárd, stolní fotbal), vinným sklípkem a uzavřeným dvorkem ve velké oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, …).

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1414

Akceptované poukázky a asociace