Zobrazit na mapě

Zámek Letovice

Zámek Letovice je dominantou města Letovice ležícího asi 21 km severně od Blanska.

Původně zde stával hrad ze začátku 14. století, který byl později přestavěn na raně barokní zámek. V 19. století byly na zámku uskutečněny empírové a pseudogotické úpravy. Tehdejší hrad byl dvakrát dobyt. Nejprve Husity a později Švédy. Na letovickém zámku se vystřídalo několik majitelů. Nejdéle patřil maďarské rodině Kálnoky (1820 - 1945). Ve druhé polovině 20. století nebylo o zámek řádně pečováno a tak po roce 1989 byl zámek vrácen původním maďarským majitelům v neutěšeném stavu. Roku 2004 byl zámek prodán současnému majiteli, který se snaží zámek postupně renovovat a veřejnosti zpřístupnit.

Zámek je otevřený od května do října. Prohlédnout si můžete část zrekonstruovaných prostor, hladomornu s mučírnou, zámeckou kapli, vinný sklep a projít se zámeckým anglickým parkem. V areálu se nachází i malý Zookoutek.  

Fotogalerie - zámek Letovice

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Letovice je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Letovice je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Moderní kvalitně zařízený rekreační dům k pronájmu se zahradou (zapuštěný bazén, posezení, gril, ohniště) je umístěn v malé obci v atraktivní lokalitě nad přehradou Letovice (koupání a rybaření).

5 ložnic / max 9 osob
číslo chalupy: 2328

Pěkná účelně zrekonstruovaná chata k pronájmu v tichém prostředí malé chatové osady nedaleko lesa na úpatí Drahanské vrchoviny jen 200 m od místního koupaliště a jen 10 km od Boskovic.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1458
Letovický zámek stojí na ostrohu nad městem. Z jeho oken je nádherný výhled na celé město i okolní kopečky Vysočiny. Od roku 2004 je majitelem zámku Bohumil Vavříček z Boskovic, který se jej snaží postupně rekonstruovat a navracet mu tak alespoň částečně podobu z první poloviny 20. století.

Velmi pěkně zařízená chalupa v oplocené zahradě (bazén, posezení, krb) v centru tiché obce jen 2 km od přírodního koupaliště a 22 km severně od Boskovic (hrad, Westernové městečko).

2 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 0641

Dnes zobrazeno 17x

Útulná malá chata k pronájmu leží v oplocené zahradě (bazén, pergola, gril) na kraji malé obce v blízkosti CHKO Moravský Kras (propast Macocha, Punkevní jeskyně) jen 8 km od Blanska.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2202

Dnes zobrazeno 26x

Stylově zařízená chalupa se zcela uzavřeným dvorem (bazén, posezení, gril) v obci v malebné krajině Moravského krasu 6 km od Sloupsko-šošůvské jeskyně a 8 km od Boskovic (zámek, hrad).

1 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 0835

Stylově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu s obytnou světnicí (kachlová kamna) leží na oploceném dvorku (vířivý sud, trampolína, posezení, gril) na návsi městyse pod hradem Svojanov.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2210

Dnes zobrazeno 10x

Rezervováno 24. 4.

Stylově zrekonstruovaná atraktivní chalupa s velmi pěkným interiérem a s kompletně bezbariérovým přízemím v oplocené zahradě (stolní tenis, posezení, gril) s okolím vhodným k cykloturistice.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1409

Dnes zobrazeno 8x

Velmi pěkná chata k pronájmu se slunečnou terasou a saunou leží na neoploceném pozemku (vířivka, trampolína) ve stráni u lesa nad říčkou na okraji malé chatové osady jen 5 km od hradu Svojanov.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2144

Akceptované poukázky a asociace