Zobrazit na mapě

Vodní nádrž Švihov - Želivka

Turistické zajímavosti

Vodní nádrž Švihov se nachází v oblasti Posázaví. Jedná se o severní část Českomoravské vrchoviny, která nabízí mnoho turistických tras uprostřed nádherné přírody. Vodní nádrž je také známá pod názvem Želivka, jelikož stojí právě na řece Želivce. Přehrada je zdrojem pitné vody pro Prahu a Středočeský kraj a tak zde není povolen vstup do bezpečnostního pásma blízko vody.

Nejvyšší bod této oblasti je vrchol Melechov, odkud se naskýtá jedinečný pohled na přehradu a okolí. Melechov je také někdy označován jako geografický střed Evropy. Na úbočí hory je k vidění pamětní tabule, která připomíná seskok parašutistů za 2. světové války.

Nabízíme ubytování v chatách a chalupách v okolí vodní nádrže Švihov. 

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Vodní nádrž Švihov - Želivka je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Vodní nádrž Švihov - Želivka je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prostorný kvalitně zařízený rekreační dům (chalupa) leží ve velké oplocené zahradě (bazén, pergola s posezením a krbem, gril) na okraji malé obce asi 13 km od Ledče nad Sázavou (hrad, Posázaví).

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1759

Prohlíželo 140 lidí

Jednoduše zařízená chata na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) na pěkném místě zcela na kraji obce s malebným výhledem do krajiny jen 2 km od přírodní rezervace Stvořidla (kaňonu řeky Sázavy).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1556
Vodní nádrž Švihov se nachází v oblasti Posázaví. Jedná se o severní část Českomoravské vrchoviny, která nabízí mnoho turistických tras uprostřed nádherné přírody ....

Prohlíželo 106 lidí

Nová stylově zařízená chalupa s infrasaunou leží v malé obci v oploceném areálu a díky svému vybavení je zcela ideální pro rodinnou dovolenou s dětmi (vířivka, trampolína, dětská herna a hřiště).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1550b

Nová stylově zařízená chalupa s infrasaunou leží v malé obci v oploceném areálu a díky svému vybavení je zcela ideální pro rodinnou dovolenou s dětmi (vířivka, trampolína, dětská herna a hřiště).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1550a

Prohlíželo 108 lidí

V loveckém stylu zařízená chata ve velké zahradě (bazén, plocha pro míčové hry, posezení, ohniště) na krásné samotě jen 8 km od přehrady Želivka a kláštera Želiv a 12 km od Humpolce.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0808

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu leží v oplocené zahradě (posezení, gril) v tiché části obce jen 500 m od místního kláštera v malebné krajině jihozápadní Vysočiny 1 km od přehrady Trnávka.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1729

Velmi pěkně zařízená chata s wellness (koupací sud, finská sauna) k pronájmu s oplocenou zahradou (zastřešené posezení, gril, ohniště) leží u lesa v malebném prostředí klidné chatové osady v Posázaví.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2408

Luxusně zařízená chata s wellness (celoroční bazén, finská sauna) k pronájmu s oplocenou zahradou (posezení, gril s ohništěm) leží v chatové osadě u lesa v malebném prostředí nedaleko řeky Sázavy.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2409

Akceptované poukázky a asociace