Obce a města

Městys Chudenice patří mezi nejstarší v Čechách a je historicky spjat se šlechtickým rodem Černínů.

Nejvýznamnější chudenickou architektonickou památkou je kostel Svatého Jana Křtitele ze 14. století. Nacházejí se v něm vzácné původní malby, z nichž nejslavnější, jak po historické tak i po umělecké stránce, je malba nad hlavním oltářem. Jejím autorem je neznámý umělec, který je označován jako Mistr chudenického oltáře.

Na místě bývalé tvrze stojí dnes zámek, ve kterém je umístěna expozice historie tohoto kraje. Návštěvníci zde mají možnost poznat slavné rodáky z Chudenic a také prohlédnout si obytné prostory zámku s dobovým nábytkem.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Chudenice je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Chudenice je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 123 lidí

Pěkná a útulná srubová chata k pronájmu na oploceném pozemku (terasa s posezením, ohniště) leží v malé obci v malebné krajině severního šumavského podhůří jen 7 km od Klatov.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2315

Dnes zobrazeno 13x

Pěkná jednoduše zařízená chata na kraji obce pod lesem v oplocené zahradě (posezení, gril, ohniště) v těsné blízkosti přírodního koupání v malebné krajině šumavského podhůří.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1421
Malebné pošumavské městečko Chudenice leží uprostřed neporušené přírody na rozhraní Klatovska a Chodska. Přírodní krásy a typická architektura sem láká návštěvníky po celý rok. Nejkrásněji je zde ale na jaře, kdy rozkvétá velké množství chráněných květin, jako jsou například sasanky nebo jaterníky.

Zrekonstruovaná stylově zařízená chalupa k pronájmu se zcela uzavřeným dvorem (bazén, travnatá plocha pro míčové hry, basketbalový koš, pergola, posezení) v malé obci na návsi jen 6 km od Domažlic.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1071

Velmi pěkná chalupa resp. samostatná část chalupy k pronájmu se samostatným vchodem, prostornou obytnou místností a zahradou (posezení, krb) leží v malé chodské obci jen 8 km od Domažlic.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2266

Stylově s nádechem historie zařízená prostorná chalupa k pronájmu s infrasaunou a s velkou zahradou (pergola s posezením, stolní tenis, trampolína, krb) na okraji malé obce v malebné krajině Pošumaví.

6 ložnic / max 18 osob
číslo chalupy: 1738

Kvalitně zařízený rekreační dům k pronájmu leží v oplocené zahradě (terasa, pergola, trampolína, gril, ohniště) v malé obci v blízkosti hranic s Německem. Ideální pro výlety po celé Šumavě.

5 ložnic / max 13 osob
číslo chalupy: 2265

Stylová velmi pěkně zařízená chalupa k pronájmu v oplocené zahradě (pergola s posezením, krb) leží v malebné šumavské přírodě v malé obci s nespočtem možností k turistickým výletům a cykloturistice.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1538

Vkusně zařízená chata k pronájmu na oplocené zahradě (vířivka, altánek, gril) leží na konci chatové osady u lesa jen 400 m od rekreačního rybníka Babylon v malebné krajině na úpatí Českého lesa.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2325

Akceptované poukázky a asociace