Zobrazit na mapě

Úzkorozchodná železnice Obrataň - Jindř. Hradec - N. Bystřice

Jindřichohradecká úzkokolejná trať byla otevřena na konci 19. století. Do konečné stanice Nová Bystřice vede z Jindřichova Hradce 33 kilometrů kolejí a na druhou stranu do Obrataně je to 46 kilometrů. Jezdí zde celoročně pravidelné osobní i nákladní spoje. V létě pak přibývají žádané jízdy parních lokomotiv a historických vagónů. V těchto vlacích jsou i jídelní vozy a často také doprovodný hudební program. Na úzkokolejné trati je celkem 29 zastávek. Kuriozitou je zastávka Kaproun, která je nejmenším nádražíčkem v Evropě. Nachází se zde také pomník slavného Járy Cimrmana. Oblast okolo úzkokolejné trati nese jméno Česká Kanada a jihozápadní Vysočina. Návštěvníky zde čeká krásná zdravá příroda plná lesů a rybníků.

Fotogalerie - Úzkorozchodná železnice Obrataň - Jindř. Hradec - N. Bystřice

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Úzkorozchodná železnice Obrataň - Jindř. Hradec - N. Bystřice je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Úzkorozchodná železnice Obrataň - Jindř. Hradec - N. Bystřice je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 282 lidí

Jednoduše zařízená chata k pronájmu na neoploceném pozemku (posezení, gril) v malé chatové osadě v krásné lokalitě u lesa jen 200 m od Pěněnského rybníku a jen 7 km od Jindřichova Hradce.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1511

Kvalitně zařízená novostavba chaty s proskleným štítem, terasou a stylovým interiérem nabízí zážitkové ubytování s překrásným výhledem do krajiny na oploceném pozemku zcela na okraji obce.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 2310
Výlet jindřichohradeckou úzkokolejkou bude romantickým zážitkem pro celou rodinu. Krajina České Kanady a jihozápadní částí Vysočiny, kterou železnice vede, je krásná v každém ročním období Nejatraktivnější jsou však bezesporu letní jízdy historickými vozy. Některé z těchto letních jízd mívají dokonce doprovodný program přímo v prostoru vláčku.

Kompletně zrekonstruovaná samostatná část chalupy k pronájmu se zahradou a uzavřeným dvorem (bazén, terasa s posezením, gril) leží zcela na okraji obce v malebné krajině severně od České Kanady.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2160

Kompletně zrekonstruovaná samostatná část chalupy k pronájmu s oploceným pozemkem (pergola s posezením a krbem, vířivka) leží zcela na okraji obce v malebné krajině severně od České Kanady.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2295

Jednoduše zařízená chata s terasou na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) v chatové oblasti v malebné lokalitě přímo u Ratmírovského rybníku (koupání) nedaleko lesa. Cykloturistika.

2 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 1337

Mimořádně atraktivní původní stylově zařízená dřevěnice s oploceným dvorem (terasa, posezení, krb) na okraji malé a tiché vesničky v malebné krajině severovýchodního výběžku jižních Čech.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1655

Krásná nadstandardně zařízená chalupa k pronájmu se společenskou místností a oploceným dvorem (zastřešená terasa s posezením, gril, koupací sud) leží v malebné krajině na Jindřichohradecku.

7 ložnic / max 23 osob
číslo chalupy: 2128

Pěkně zařízený rekreační dům (chalupa) k pronájmu s neoplocenou zahrádkou (posezení, gril) leží v malé obci v malebné krajině nedaleko přírodního parku Česká Kanada (ideální k cyklotruristice).

4 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2054

Akceptované poukázky a asociace