Zobrazit na mapě

Přehrada Pastviny

Přehrada Pastviny byla vybudovaná na horním toku řeky Divoká Orlice v letech 1932 až 1938 a nyní vyplňuje malebné zalesněné údolí mezi Kláštercem nad Orlicí a obcí Nekoř. Přehrada slouží kromě výroby el. energie, regulace průtoku a ochrany před povodněmi především k rekreaci. Hráz přehrady je vysoká přes čtyřicet metrů a téměř 200 m dlouhá. Po hrázi je krásná procházka, při které se návštěvníci mohou pokochat výhledem na jezerní hladinu a na vyrovnávací nádrž Nekoř.

Přehrada Pastviny se řadí mezi nejoblíbenější vodní díla v České republice. Lákadlem je příjemné přírodní koupání (travnaté i písčité pláže), jsou zde k dispozici půjčovny loděk a šlapadel a také další sportovní zařízení (víceúčelová a dětská hřiště). Přehrada je zároveň oblíbeným rybářským revírem. Povolen je i lov z plavidla.

Přehradu Pastviny můžeme označit za ideální výchozí bod k výletům do Orlických hor a regionu Podorlicka. V zimním období lze lyžovat na nedaleké sjezdovce nad přehradou.

Fotogalerie - Přehrada Pastviny

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Přehrada Pastviny je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Přehrada Pastviny je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkná dobově zařízená chalupa k pronájmu s velkou obytnou místností s kachlovými kamny leží na malebném místě u lesa jen 200 m od přehrady Pastviny (koupání, vodní sporty, rybaření).

5 ložnic / max 12 osob
číslo chalupy: 2376

Dnes zobrazeno 17x

Pěkná chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (terasa s posezením, ohniště) na atraktivním místě přímo na břehu přehradní nádrže Pastviny (koupání, vodní sporty, rybaření).

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 9405
Přehrada Pastviny skýtá mnoho možností odpočinku a rekreace. V létě jsou zde krásná místa ke koupání, rybaření, možnosti vodních sportů, ale i příležitost k romantickým procházkám. U hráze je postavená hydroelektrárna a přímo z hráze ke velmi pěkná vyhlídka.

Stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (koupací sud, posezení, gril, ohniště) na okraji malé rekreační osady jen 200 m od přehrady Pastviny (koupání, vodní sporty).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1069

Dnes zobrazeno 22x

Účelně zařízená chata s malou hernou (dětský kulečník, šipky) v neoplocené zahradě (pergola s posezením, krb, houpačky) v chatové osadě jen 3 km od přehrady Pastviny (koupání, rybaření).

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0737

Dnes zobrazeno 15x

Rezervováno včera

Pěkná v retro stylu zařízená chata leží na neoploceném pozemku (bazének, posezení, gril) na kraji obce v malebném zelení obklopeném prostředí cca. 100 m od přehrady Pastviny II (koupání, rybaření).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1836

Rezervováno 24. 4.

Kvalitně zařízená chalupa k pronájmu se saunou a hernou (stolní tenis, stolní fotbálek, výčepní pult) v oplocené zahradě (bazén, hřiště, terasa) v klidné části obce jen 6 km od přehrady Pastviny.

4 ložnice / max 21 osob
číslo chalupy: 1371

Dnes zobrazeno 48x

Jednoduše zařízená retro chata v oploceném areálu s bohatým rekreačně-sportovním zázemím (bazén, hřiště, stolní tenis, hřiště) leží na mimořádně krásném místě zcela na kraji obce na polosamotě.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1162

Jednoduše zařízená chata s terasou v neoplocené zahradě (bazén, pergola s posezením a krbem) v tiché obci jen 3 km od Jablonného nad Orlicí (koupaliště) a jen 10 km od přehrady Pastviny.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1373

Akceptované poukázky a asociace