Zobrazit na mapě

Srub básníka Petra Bezruče - Ostravice

Muzea

Srub básníka Petra Bezruče byl součástí dědictví, které získalo po básníku Petru Bezručovi Slezské zemské muzeum.

Obytná část muzejního srubu je zařízena tak, jak si ji Bezruč sám navrhl. Interiér zůstal naprosto beze změny. V sousedící části srubu, bývalém dřevníku, je umístěna expozice, která se nazývá Krajem Petra Bezruče. Básník toto místo, kterému se říká Ďábelský ostrov, rád navštěvoval a odtud se vydával na své výpravy na Lysou horu a na jiná oblíbená místa v okolí.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Srub básníka Petra Bezruče - Ostravice je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Srub básníka Petra Bezruče - Ostravice je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Kvalitně vybavená chalupa se saunou k pronájmu leží na oploceném pozemku (posezení s krbem a udírnou, stolní tenis, ruské kuželky, hřiště, trampolína, pískoviště, houpačky) pod Lysou horou.

5 ložnic / max 14 osob
číslo chalupy: 2219

Pěkně zařízená chalupa leží v rekreačním areálu s velkým pozemkem (sauna s ochlazovací kádí, zastřešená terasa, volejbalová síť,…) na překrásné samotě obklopené lesy v samotném srdci CHKO Beskydy.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 23105
Ostravice je vyhledávaným výletním místem po celý rok. Je zde krásné přírodní koupaliště. Ostravice je i výchozím místem pro pěší tůry po horských hřebenech, ale i do krásných údolí horských potoků a malebných zákoutí Beskyd. V místní části zvané Hamrovice mohou turisté navštívit Srub básníka Petra Bezruče.

Jednoduše vybavená chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (bazén, trampolína, terasa s posezením, ohniště, sauna) na malebné valašské polosamotě v blízkosti lesa zcela na okraji obce.

6 ložnic / max 16 osob
číslo chaty: 0931

Původní jednoduše zařízený rodinný dům (chalupa) k pronájmu na velkém oploceném pozemku (pergola s posezením, krb, ohniště) leží v samém srdci Beskyd jen 7 km jihovýchodně od Frýdlantu n. Ostravicí.

5 ložnic / max 10 osob
číslo chalupy: 2256

Stylová atraktivní chata s relaxační vířivkou (whirpool) v oplocené zahradě (bazén, terasa, dětský koutek) na kraji malé chatové osady pod lesem s krásným výhledem na panorama Beskyd.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 1355

Rezervováno včera

Pěkně zařízená chata s terasou a altánem na neoploceném pozemku na malebné polosamotě obklopené lesy na úpatí Lysé hory v létě s ideálními podmínkami k turistice a v zimě jen 50 m od sjezdovky.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1630

Pěkně zařízená chata k pronájmu s terasou (posezení) leží na neoploceném pozemku (ohniště) v chatové osadě u lesa na okraji obce s krásnými výhledy na beskydské panorama. Ideální k turistice.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2282

Pěkně zařízená chata k pronájmu s terasou (posezení) leží na neoploceném pozemku (ohniště) v chatové osadě u lesa na okraji obce s krásnými výhledy na beskydské panorama. Ideální k turistice.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2284

Akceptované poukázky a asociace