Zobrazit na mapě

Přehrada Seč

V oblasti Železných hor na řece Chrudimce byla v letech 1924 – 1934 postavena přehrada Seč vzdálena asi 16 km od Chrudimi. Sečská přehrada s vodní rozlohou 220 ha má 42 m vysokou a 165 m dlouhou obloukovitou zděnou hráz.

Přehrada Seč chrání okolí před povodněmi, je zdrojem pitné vody a slouží i rekreačním účelům pro koupání a rybaření. Zajímavostí přehrady je ostrůvek, který patří mezi přírodní rezervace.

Nad přehradou se tyčí zřícenina hradu Oheb a zřícenina hradu Vildštejn.

Fotogalerie - přehrada Seč

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Přehrada Seč je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Přehrada Seč je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 11x

Velmi pěkná chata k pronájmu v oplocené zahradě (bazén, terasa s posezením, ohniště) v chatové rekreační osadě jen 400 m od vodní nádrže Seč (koupání, rybaření) v malebné krajině CHKO Železné hory.

4 ložnice / max 12 osob
číslo chaty: 1558

Velmi pěkně zařízená prostorná chalupa k pronájmu s hernou (stolní tenis, stolní fotbal) v oplocené zahradě (zastřešený bazén, hřiště, posezení, ohniště) v malé vesničce jen 4 km od přehrady Seč.

4 ložnice / max 15 osob
číslo chalupy: 1559
Přehrada Seč je v součastnosti jednou z nejoblíbenějších rekreačních lokalit Pardubického kraje. Zejména v letním období sem míří rybáři a milovníci dovolené u vody, pro které jsou připraveny udržované pláže, půjčovny lodiček, vodní vlek i řada občerstvení.

Velmi pěkná novostavba chalupy k pronájmu s oplocenou zahradou (terasa, gril) leží na okraji obce v malebné krajině Železných hor jen 4 km od vodní nádrže Seč (koupání, vodní sporty).

4 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 2341

Dnes zobrazeno 12x

Nápaditě a kvalitně zařízená chata k pronájmu s wellness (vířivka, infrasauna) a terasou leží ve velké oplocené zahradě (krb, ohniště, bohaté vyžití pro děti) v malé klidné osadě v Železných horách.

2 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 2340

Dnes zobrazeno 10x

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu v oplocené zahradě (zastřešená terasa s posezením, vířivka, gril) v malé obci v blízkosti CHKO Železné hory a s mnoha možnostmi k výletům (přehrada Seč, zámek Žleby).

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1560

Velmi atraktivní luxusní chalupa k pronájmu se stylovou společenskou místností na velkém neoploceném pozemku (bazén, hřiště, stolní tenis, vyžití pro děti) v těsné blízkosti skanzenu na Veselém kopci.

6 ložnic / max 16 osob
číslo chalupy: 0738

Velmi pěkně zařízený 3-pokojový mobilní domek (chatka) k pronájmu na neoploceném pozemku (terasa s posezením, krb) leží na malebném místě s výhledem do krajiny zcela na kraji obce.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2027

Dnes zobrazeno 10x

Jednoduše zařízená chata na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) na pěkném místě zcela na kraji obce s malebným výhledem do krajiny jen 2 km od přírodní rezervace Stvořidla (kaňonu řeky Sázavy).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1556

Akceptované poukázky a asociace