Zobrazit na mapě

Hranická propast

Od lázeňského areálu v Teplicích nad Bečvou vede značená turistická cesta malebným prostředím k Hranické propasti, která je součástí přírodní rezervace Hůrka u Hranic. Je to nejhlubší propast naší země; prokázaná hloubka je 274 metrů.

Nezatopená část propasti měří sedmdesát metrů, což je ovšem menší část celé propasti. Pod vodní hladinou je prokázaná hloubka dalších 200 metrů, odhaduje se však až 500 metrů. Voda v propastním jezírku je termální kyselka z podzemních pramenů.

Hranickou propast vyznačil na své mapě Moravy Jan Amos Komenský jako zajímavé místo. Okolo propasti vede naučná stezka Hůrka u Hranic. Nedaleko Hranické propasti je krásné vyhlídkové místo u hradu Svrčov.

Fotogalerie - Hranická propast

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Hranická propast je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Hranická propast je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Malá jednoduše zařízená chalupa k pronájmu na neoploceném pozemku (zahradní nábytek, gril) na kraji malé obce v malebné krajině beskydského předhůří s ideálními podmínkami k cykloturistice.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1627

Kvalitně zařízená chalupa v oplocené zahradě (zastřešená terasa s posezením, stolní tenis, ruské kuželky, gril, ohniště) na velmi pěkném místě u lesa nad obcí v malebné krajině Hostýnských vrchů.

4 ložnice / max 14 osob
číslo chalupy: 0935
Nedaleko Teplic nad Bečvou leží nejhlubší propast naší země Hranická propast, jejíž prokázaná hloubka je 274 metrů. Velká část této propasti je ale neustále zaplavená vodou z podzemních minerálních pramenů a zatím se nikdy nepodařilo dosáhnout až na dno propasti, takže skutečná hloubka není dosud známá.

Mimořádně atraktivní chalupa k pronájmu v částečně oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, trampolína, posezení, gril, zahradní kuchyňka) v klidné části obce poblíž lesa jen 6 km od přehrady Bystřička.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1831

Prohlíželo 142 lidí

Pěkná chalupa s velkou zastřešenou pergolou (posezení, krb) na oploceném pozemku (bazén, stolní tenis, hřiště pro míčové hry, ruské kuželky) jen 50 m od nové cyklostezky a jen 2 km od koupaliště.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1039

Prohlíželo 195 lidí

Malá útulná chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (bazén, trampolína, posezení, gril) na okraji valašské obce v oblasti ideální k turistickým výletům do Hostýnských vrchů a do Beskyd.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 2167

Prohlíželo 98 lidí

Velmi pěkná chata k pronájmu s wellness zázemím (vířivka, infrasauna), hernou (stolní tenis, stolní fotbálek) a zahradou (posezení, ohniště) leží u lesa a potoka v malebné lokalitě chatové oblasti.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2047

Prohlíželo 148 lidí

Stylová mimořádně pěkná chata s prostorným obytným pokojem (krb) a s wellness místností (vířivka, sauna) na neoploceném pozemku (koupací sud, trampolína, posezení, krb) na kraji obce nedaleko lesa.

5 ložnic / max 14 osob
číslo chaty: 1151

Velmi pěkně zařízený prázdninový dům (chalupa) k pronájmu s oploceným pozemkem (bazén, lehátka, posezení, gril) leží v obci v malebné krajině jižní části Hostýnských vrchů jen 20 km od centra Zlína.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2181

Akceptované poukázky a asociace