Zobrazit na mapě

Hamerské jezero

V oblasti Ralské pahorkatiny u obce Hamr na Jezeře leží Hamerské jezero, nazýváno též Hamerským rybníkem, s rozlohou 57 ha.

Hamerské jezero bylo založeno v 16. století a koncem 19. století bylo hojně využíváno pro rekreační účely. Po 2. světové válce se v okolí obce Hamr na Jezeře začalo s těžbou uranu. V důsledku těžby se z jezera ztrácela voda a v 80. letech minulého století bylo Hamerské jezero vypuštěno.

Naštěstí v 90. letech 20. století dochází k obnově Hamerského jezera a znovu se stává oblíbeným místem jak pro milovníky vodních radovánek, tak pro rybáře. Rekreantům je k dispozici písečná i travnatá pláž, půjčovna lodiček a šlapadel, lanový park a další atrakce.

Písečná pláž Hamerského jezera se stala místem pro natáčení filmu Dovolená s Andělem v hlavní roli s hercem Jaroslavem Marvanem.

Fotogalerie - Hamerské jezero

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Hamerské jezero je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Hamerské jezero je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Účelně a pěkně zařízená poloroubená chalupa se zahradou (posezení, gril) na kraji malé obce ležící přímo pod horou Ještěd jen 200 m od koupaliště a jen 10 km od centra Liberce. Turistika.

2 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 0844

Vkusně a moderně zrekonstruovaná roubená chalupa k pronájmu se stylovým obytným pokojem leží na neoploceném pozemku (pergola s posezením, gril, ohniště) v malebné krajině Podještědí.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2228
Píše se rok 1952 a na pláži Hamerského jezera je natáčen film Dovolená s Andělem v hlavní roli s Jaroslavem Marvanem a Josefem Kemrem. Máte-li rádi filmařskou turistiku, dovolenou u vody či rádi obdivujete atraktivní krajinu, pak je návštěva Hamru na Jezeře a Hamerského jezera pro Vás to pravé.

Stylová roubená chalupa s velkou terasou (posezení, gril) leží na velmi pěkném místě ve stráni pod lesem v tiché malé obci v malebné oblasti v Podještědí jen 800 m od místního koupaliště.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1937

Pěkně zařízená chata k pronájmu leží v oplocené zahradě (zahradní nábytek, gril) na kraji obce v malebné krajině Lužických hor v česko-německém příhraničí. Ideální k odpočinku i k aktivní dovolené.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 0956

Kvalitně zařízená chata ve velké oplocené zahradě (travnatá plocha pro míčové hry, ruské kuželky, zahradní altán, posezení a gril) na kraji tiché obce v malebném česko-německém příhraničí.

4 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1002

Velká turistická chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (bazén, volejbalové hřiště, posezení, ohniště, vyžití pro děti) v naprostém soukromí, obklopena jen přírodou Lužických hor.

15 ložnic / max 52 osob
číslo chalupy: 2170

Pěkně zařízená chata na neoploceném pozemku (posezení, krb) na klidném místě na okraji malé osady v malebné krajině Českého ráje jen 3 km od zámku Sychrov a jen 10 km od Turnova (koupaliště).

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0822

Dnes zobrazeno 19x

Jednoduše zařízená srubová chata k pronájmu se zastřešenou terasou v neoplocené zahradě (bazén, posezení, ohniště) na kraji malé obce jen 150 m od řeky Jizery. Cykloturistika.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1318

Akceptované poukázky a asociace