Zobrazit na mapě

Zámek Jaroměřice nad Rokytnou

Barokní zámek Jaroměřice nad Rokytnou je dominantou stejnojmenného města. Monumentální zámek spolu s kostelem sv. Markéty je jedním z největších zámeckých komplexů v Evropě.

Na místě středověké tvrze vyrostla ve 2. pol. 16. stol. renesanční budova, která v letech 1700 – 37 získala dnešní barokní podobu. Zámek vlastnil rod Questenberků, plán přestavby vypracoval známý rakouský architekt J. Prandtauer. Současně s budovami vznikla i zámecká zahrada francouzské typu.

Ve své nejslavnější době byly Jaroměřice nad Rokytnou centrem kulturního života, který zde organizoval Jan Adam Questenberk (1678 - 1752); zámek měl velkou knihovnu, hudební a taneční sál, galerii, divadlo a vlastní kapelu, ve které byl kapelníkem mj. i hudební skladatel František Václav Míča, který je autorem vůbec první české opery O založení města Jaroměřic. Zámecký a farní kostel sv. Markéty z let 1718 – 39 byl přizpůsoben zámecké budově tak, aby s ní splynul v celek. Freska v kupoli s námětem Krista ve shromáždění svatých je dílem významného západomoravského malíře K. F. Töppera; ostatní malby v kostele pocházejí od malíře Seglioniho z doby kolem r. 1739.

Původně renesanční zahrada byla v baroku rozšířena až na druhý břeh řeky Rokytná a má podobu anglického parku s barokními sochami bohů a bohyň starověkého bájesloví. Jaroměřice jsou dnes místem mnoha koncertů vážné hudby; pro veřejnost je zámek otevřen v sezóně.

Podrobnější informace o zámku najdete na http://www.zamek-jaromerice.cz/.

Zámek Jaroměřice nad Rokytnou

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Jaroměřice nad Rokytnou je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Jaroměřice nad Rokytnou je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mimořádně atraktivní chalupa s prostornou společenskou místností, sklepní vinárnou a wellness leží v oplocené zahradě (zapuštěný bazén, trampolína, gril, posezení) jen 15 km od Vranovské přehrady.

5 ložnic / max 10 osob
číslo chalupy: 1901

Pěkná jednoduše zařízená chata k pronájmu s terasou (pergola s posezením a krbem) leží na tichém místě v malé chatové osadě na břehu rybníka v jižní části Vysočiny jen 14 km od Třebíče (UNESCO).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2018
Barokní zámek Jaroměřice nad Rokytnou patří k nejnavštěvovanějším památkám v této oblasti. Monumentální zámek s kostelem sv. Markéty je jedním z největších zámeckých komplexů v Evropě. Na místě středověké tvrze vyrostla ve 2. pol. 16. stol. renesanční budova, která v letech 1700 – 37 získala dnešní barokní podobu. K zámku přiléhá rozlehlá zámecká zahrada a anglický park.

Stylová chalupa se společenskou místností s kulečníkem, s uzavřeným dvorem (stolní tenis, posezení, ohniště) a s oplocenou zahradou (plocha pro míčové hry) k pronájmu v malé obci na Znojemsku.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1609

Nově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu s barokním štítem a uzavřeným dvorem (venkovní posezení, gril) leží v centru malé obce jen 12 km od Vranovské přehrady (koupání, rybaření, plavba lodí).

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 1907

Kvalitně zařízená moderní novostavba chaty k pronájmu na okraji obce se zahradou a bohatým zábavně-relaxačním zázemím (wellness zóna, zapuštěný bazén, pergola, gril, ohniště a vyžití pro děti).

4 ložnice / max 16 osob
číslo chaty: 2355

Velká chalupa k pronájmu se společenskou místností leží na samotě u lesa na rozsáhlém pozemku (gril, udírna, ohniště, dětské hřiště) v malebném údolí řeky Želetavky jen 6 km od Vranovské přehrady.

12 ložnic / max 51 osob
číslo chalupy: 2367

Nově zrekonstruovaná chata k pronájmu leží na samotě u lesa na rozsáhlém pozemku (venkovní posezení, gril, udírna, ohniště) v malebném údolí řeky Želetavky jen 6 km od Vranovské přehrady.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2368

Prohlíželo 160 lidí

Zcela samostatná levá část zrekonstruované dvojchaty s terasou v chatové oblasti v lese jen 180 m od Vranovské přehrady (koupání, rybaření, plavby lodí) a jen 3 km od hradu Bítov.

2 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 1112a

Akceptované poukázky a asociace