Zobrazit na mapě

Vodní nádrž Bedřichov

Turistické zajímavosti

Vodní nádrž Bedřichov leží na řece Černá Nisa v Jizerských horách. Jedná se o přehradu, která se nachází v nejvyšší nadmořské výšce v naší zemi. Byla vystavěna na počátku 20. století na ochranu před povodněmi a také jako zdroj vody pro vodní elektrárnu. Hloubka přehradního jezera je čtrnáct metrů a pojme až dva miliony metrů krychlových vody.

Okolí Bedřichovské přehrady je využíváno k rekreaci. Vodní nádrž je oblíbeným cílem sportovních rybářů. Vzhledem k poloze přehrady je zde voda dost chladná, ale i tak se najdou otužilci, kteří se zde v létě rádi vykoupají.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Vodní nádrž Bedřichov je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Vodní nádrž Bedřichov je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 94 lidí

Pěkná jednoduše zařízená chata leží v oplocené zahradě (posezení, gril) v tichém horském prostředí v blízkosti pouze několika málo dalších chat jen 7 km od centra Liberce (aquapark Bybylon).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1849

Dnes zobrazeno 13x

Kvalitně zařízená chalupa se saunou a zahradou (bazén, posezení, ohniště) na kraji horské rekreační osady u lesa v samém srdci Jizerských hor jen 1,5 km od lyžařského střediska Severák.

5 ložnic / max 12 osob
číslo chalupy: 1033
Stavba Bedřichovské přehrady trvala sedm let. Koruna hráze této nejvýše položené přehrady u nás leží ve výšce 775 metrů nad mořem v krásném prostředí Jizerských hor. Přehradní jezero je využíváno k rybaření a rekreaci.

Velmi pěkná chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (stolní tenis, posezení, ohniště) pod lesem na okraji obce s možností využití víceúčelového hřiště v kouzelném prostředí Jizerských hor.

4 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 2336

Stylová chalupa s obytnou místností s biliárdem a pěkně zařízená chata se pronajímají společně jedné skupině hostů a leží v oplocené zahradě (bazén, trampolína, terasa s posezením, gril).

6 ložnic / max 26 osob
číslo chalupy: 1942

Poloroubená místně typická chalupa k pronájmu leží na částečně oploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) v klidné části obce jen 2,5 km od přehrady Fojtka (koupání) a jen 10 km od Liberce.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 0924

Prostorný zrekonstruovaný rekreační horský dům k pronájmu se společenskou místností a saunou leží na neoploceném pozemku (hřiště, posezení, ohniště, vyžití pro děti) na krásném místě u lesa a potoka.

9 ložnic / max 43 osob
číslo chalupy: 2337

Prohlíželo 104 lidí

Rezervováno 25. 3.

Stylová a útulně zařízená lovecká chata (hájenka) k pronájmu leží na neoploceném pozemku (venkovní posezení, gril, ohniště). Pro milovníky samoty u lesa. Doslova obklopena přírodou.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 2136

Velmi pěkně zrekonstruovaná chata na neoploceném pozemku (bazén, posezení, gril) v romantickém lesnatém prostředí Jizerských hor jen 600 m od rozhledny Slovanka a jen 400 m od ski areálu Severák.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1447

Akceptované poukázky a asociace