Zobrazit na mapě

Třeboňsko - Muzea - kam na výlet o dovolené

Při dovolené na Třeboňsku doporučujeme navštívit muzea z našeho seznamu tipů na výlet. U každého turistického cíle najdete i nabídku ubytovbání na nejbližších chatách a chalupách v okolí.

Chaty a chalupy Třeboňsko

Železniční trať tažená koňmi byla vybudována v letech 1825 - 1832 mezi městy České Budějovice a Linec. V muzeu se dozvíte více o historii této tratě.

Augustiniánský klášter v Borovanech byl veřejnosti zpřístuněn po rekonstrukci v roce 2010. Prohlídková trasa zavede návštěvníky např. do kostela Navštívení Panny Marie nebo do konventu kláštera, kde je dnes umístěno...

Pivovar Regent je jedno z velkých turistických lákadel Třeboně. Není nic příjemnějšího než si po prohlídce zámku či po procházce kolem rybníka Svět zajít do Pivovarské pivnice nebo přímo na pivovarnickou exkurzi...

Muzeum Emy Destinnové je součástí Muzea Jindřichohradecka. Expozice věnovaná slavné pěvkyni Emy Destinnové vás seznámí s jejím životem a dílem.

Muzeum v Jindřichově Hradci bylo založeno v roce 1882. Jeho nejvýznamnějším exponátem jsou slavné Krýzovy jesličky.

Blatské muzeum v Soběslavi je součástí Husitského muzea v Táboře. Je zaměřeno na historii a přírodu této oblasti.

Muzeum historických motocyklů v Kašperských horách se může pochlubit největší expozicí historických motocyklů v České republice. K vidění jsou úžasné historické modely motocyklů, jízdních kol i automobilů.

Ve městě Plánice na Šumavě se nachází rodný domek vynálezce a průkopníka elektrotechniky v Čechách, Františka Křižíka. Shlédnout tu můžete jedinečnou expozici věnovanou jeho životu a dílu.

  • 1

Akceptované poukázky a asociace