Zobrazit na mapě

Okolí Českých Budějovic - Muzea - kam na výlet o dovolené

Při dovolené na Českobudějovicku doporučujeme navštívit muzea z našeho seznamu tipů na výlet. U každého turistického cíle najdete i nabídku ubytovbání na nejbližších chatách a chalupách v okolí.

Chaty a chalupy Okolí Českých Budějovic

Železniční trať tažená koňmi byla vybudována v letech 1825 - 1832 mezi městy České Budějovice a Linec. V muzeu se dozvíte více o historii této tratě.

Augustiniánský klášter v Borovanech byl veřejnosti zpřístuněn po rekonstrukci v roce 2010. Prohlídková trasa zavede návštěvníky např. do kostela Navštívení Panny Marie nebo do konventu kláštera, kde je dnes umístěno...

Muzeum Emy Destinnové je součástí Muzea Jindřichohradecka. Expozice věnovaná slavné pěvkyni Emy Destinnové vás seznámí s jejím životem a dílem.

Muzeum v Jindřichově Hradci bylo založeno v roce 1882. Jeho nejvýznamnějším exponátem jsou slavné Krýzovy jesličky.

Blatské muzeum v Soběslavi je součástí Husitského muzea v Táboře. Je zaměřeno na historii a přírodu této oblasti.

Muzeum lidových řemesel je umístěné ve sklepních prostorách zámku Chanovice. Jedná se o unikátní sbírku nástrojů, náčiní, nádob a všeho možného, co řemeslníci kdysi ke své práci potřebovali.

Expozice téměř tisíce exponátů českých stavebnic, panenek, loutek, her, autíček a dalších exponátů vás čeká v Muzeu hraček v Kašperských horách. Muzeum najdete na půdě domu postaveného ve 14. století.

  • 1

Akceptované poukázky a asociace