Zobrazit na mapě

Slavkovské bojiště

Turistické zajímavosti

Na počest všech obětí Bitvy tří císařů a jako memento válek zde byla u obce Prace postavena Mohyla míru. Každoročně se zde při příležitosti výročí této bitvy koná slavnost památky padlých. V muzeu, které sousedí s mohylou, mohou návštěvníci navštívit expozici věnovanou Bitvě tří císařů. Velmi nevšední a poutavou formou přibližuje bitvu jako historickou událost, ale ukazuje i negativa tohoto tažení. Zabývá se historickými událostmi, které bitvě předcházely a klade důraz i na následné setkání císařů Napoleona a Františka po bitvě.

V rámci návštěvy Slavkovského bojiště nelze opomenut i Slavkovský zámek v jehož zdech bylo po bitvě podepsáno příměří a nachází se zde expozice zabývající se průběhem bitvy.  

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Slavkovské bojiště je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Slavkovské bojiště je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Chalupa resp. zcela samostatná stylově zrekonstruovaná část chalupy (vejmínek) v centru obce Luleč na úpatí Drahanské vrchoviny s možností krásných výletů v okolí Vyškovska a Moravského krasu.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chalupy: 1608

Pěkná jednoduše zařízená místně typická chata s vinným sklípkem, společenskou místnosti s krbem a malou terasou s výhledem na vinohrady v obci v uličce s vinnými sklepy přímo na cyklostezce.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1582
Jedna z největších napoleonských bitev nazývaná Bitva tří císařů se odehrála 2. prosince 1805 na území rozkládajícím se mezi Brnem a Slavkovem. Památková zóna Slavkovského bojiště zahrnuje návrší Žuráň, vrch Santon nebo Mohylu míru, která je jednou z nejnavštěvovanějších památek bojiště.

Jednoduše zařízená chata se zastřešenou terasou (posezení, gril) a vinným sklípkem (možnost degustace vína) na kraji obce v osadě vinných sklípků s okolím ideálním k cykloturistice.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1307

Nový podkrovní apartmán k pronájmu nad vinným sklípkem se zcela samostatným vchodem se nachází v malebné vinařské obci na jižní Moravě v oblasti ideální pro cykloturistiku.

0 ložnice / max 2 osoby
číslo apartmánu: 2209

Pěkně zařízená chata s velkou pergolou (posezení, krb) a s vinným sklípkem (možnost degustace vína) nabízí pronájem v tiché boční ulici v obci v oblasti ideální pro cykloturistické výlety.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1509

Stylová nově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu s dobově zařízenou obytnou místností (krb, kachlová kamna), uzavřeným dvorkem a pergolou leží ve vinařské obci v regionu ideálním k cykloturistice.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 1612

Kvalitně zařízená atraktivní chalupa s terasou a relaxační místností (vířivka, šipky) v oplocené zahradě (posezení, krb) v tiché ulici v obci 2,5 km od rybníka Olšovec a 7 km od propasti Macocha.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1209

Dnes zobrazeno 17x

Nový luxusní stylově zařízený rekreační objekt (chata) s bazénem a terasou v oplocené zahradě na kraji obce nedaleko lesa v atraktivní lokalitě jižní Moravy s výbornými podmínkami k cykloturistice.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1408

Akceptované poukázky a asociace