Zobrazit na mapě

Naučná stezka Královec

Naučné stezky

Krásnou krajinou Bílých Karpat prochází naučná stezka Královec, která má svůj začátek u nádraží ve Valašských Kloboukách a cíl u rozhledny na Královci.

Stezka je sedm kilometrů dlouhá, nenáročná, vhodná i pro méně zdatné turisty a rodiny s dětmi. Na její trase je dvanáct naučných zastavení, na kterých je možné najít informace týkající se zdejší krajiny, o vzácných druzích rostlin a živočichů, ale i o tradicích a životě zdejších obyvatel.

Rozhledna na Královci, která je cílem tohoto výletu, je dvacet dva metrů vysoká dřevěná stavba, umístěná v krásném prostředí na vrcholu kopce. Z jejího horního ochozu se návštěvníkům nabízí úžasný pohled na hřebeny Bílých Karpat, Vizovické vrchy, Javorníky a na blízké Valašské Klobouky.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Naučná stezka Královec je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkně zařízená valašská chalupa v částečně oplocené zahradě (vířivka, terasa s posezením, ohniště, gril) v malé tiché obci pod lesem jen 800 m od krásného koupaliště. Turistika. Cykloturistika.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1474

Prohlíželo 140 lidí

Pěkně zařízená malá vesnická chalupa k pronájmu v oplocené zahradě (posezení, gril, ohniště) se nachází na kraji obce v malebné na lesy bohaté beskydské krajině jen 200 m od místního koupaliště.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1665
Krásnou krajinou Bílých Karpat prochází naučná stezka, která má svůj začátek u nádraží ve Valašských Kloboukách a cíl u rozhledny na Královci.

Prohlíželo 132 lidí

Velmi pěkná chalupa s hernou (kulečník, stolní fotbal) na oploceném pozemku (trampolína, stolní tenis, pergola s posezením, gril) v malé valašské obci obklopené lesy jen 8 km od Vsetína.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1150

Velmi pěkná vkusně zařízená chata k pronájmu s krbem na neoploceném pozemku (pergola s posezením) na malebném místě pod lesem v blízkosti řeky a cyklostezky Bečvy.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1631

Luxusně zařízená chata k pronájmu na úpatí Bílých Karpat s oplocenou zahradou (koupací sud, zastřešená terasa, zahradní krb, ohniště) leží u lesa na kopci nad Luhačovicemi jen 2 km lázeňského areálu.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2405

Účelně zařízená chalupa se společenskou místností (stolní tenis) v oplocené zahradě (altán, posezení, ohniště, vyžití pro děti) v údolí Černého potoka na turistické stezce vedoucí na hřeben Javorníků.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1830

Pěkně zařízený lovecký apartmán v prvním patře penzionu s možností využití bazénu a tělocvičny v obci obklopené lesy na rozhraní Hostýnských a Vizovických vrchů cca. 20 km od Zlína.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 0312

Pěkně zařízený Valašský apartmán v prvním patře penzionu s možností využití bazénu a tělocvičny v obci obklopené lesy na rozhraní Hostýnských a Vizovických vrchů cca. 20 km od Zlína.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 1709

Akceptované poukázky a asociace