Zobrazit na mapě

Louňovice pod Blaníkem

Turistické zajímavosti

V hezké středočeské pahorkatině leží půvabné městečko Louňovice.

Na obzoru je odtud vidět pověstnou horu Blaník. Tu tvoří dva vrcholy pojmenované Velký a Malý Blaník. Po kamenném ochozu na Velkém Blaníku by měli podle báje přijet z hory Blaničtí rytíři na pomoc naší zemi.

Louňovice leží na řece Blanici, jejíž malebné okolí přímo vyzývá k procházkám. Blanice je jedna z mála zlatonosných řek u nás. Když má člověk štěstí, může najít přírodní zlaté šupinky. V okolí Louňovic je mnoho zajímavé fauny i flóry.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Louňovice pod Blaníkem je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Louňovice pod Blaníkem je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Rezervováno 25. 3.

Pěkná vesnická chalupa resp. samostatná část chalupy k pronájmu s uzavřeným dvorem (zahradní nábytek) a zahradou leží v malé vísce v malebné klidné na lesy a rybníky bohaté lokalitě na Táborsku.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2051

Prohlíželo 126 lidí

Stylově zařízená chalupa s bohatým zábavně-relaxačním zázemím (bazén, vířivka, sauna, herna, pergola a grilovna) leží na velmi pěkném místě u rybníka v malé jihočeské obci na Táborsku.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2309
Pod bájnou horou Blaník leží malebné středočeské městečko Louňovice. Louňovicemi teče řeka Blanice, která v okolí města vytváří překrásné přírodní meandry. Krajina v okolí Louňovic vytváří malebný obraz, louky a pole se střídají s lesy a rybníky.

Kvalitně zařízený rekreační dům (moderní chalupa) k pronájmu s krásným bazénem, venkovním posezením, grilem a ohništěm se nachází na kraji obce na rozhraní Středočeského a Jihočeského kraje.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2306

Prohlíželo 147 lidí

Kvalitně zařízený moderní rekreační dům s prostorným obytným pokojem s krbem ve velmi pěkné oplocené zahradě (zapuštěný bazén, stolní tenis, zastřešená terasa s posezením a grilem).

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1515

Velmi pěkně zařízená chata k pronájmu leží v neoplocené zahradě (hřiště, posezení, ohniště) na okraji chatové osady v malebném prostředí u potoka a lesa 2 km od rybníku Valcha (rybaření).

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1402

Dnes zobrazeno 8x

Prostorný kvalitně zařízený rekreační dům (chalupa) leží ve velké oplocené zahradě (bazén, pergola s posezením a krbem, gril) na okraji malé obce asi 13 km od Ledče nad Sázavou (hrad, Posázaví).

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1759

Moderně zařízená chalupa k pronájmu se zahradou (bazén, terasa, posezení, gril) leží v obci u rybníku v malebné krajině na rozhraní Jihočeského kraje a kraje Vysočina asi 4 km od města Pacov.

2 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 1924

Zrekonstruovaná vesnická chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (bazén, terasa s posezením, gril) leží na okraji malé vesničky v malebné jihočeské krajině jen 12 km od Tábora.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 1619

Akceptované poukázky a asociace