Zobrazit na mapě

Karlovské muzeum

V podbeskydské obci Velké Karlovice je několik dochovaných významných historických památek. Jednou z nich je roubená budova bývalého kupeckého domu stojící v centru obce. Jedná se o památkově chráněnou stavbu z 19. století. V objektu je umístěna expozice Karlovského muzea.

Zdejší národopisné sbírky přibližují návštěvníkům život místních obyvatel v minulosti. Je zde například typická valašská kuchyně s dochovaným vybavením včetně potřeb na výrobu sýra z ovčího mléka, které bývalo základem stravy lidí na Valašsku. Velmi krásné jsou dochované řezbářské práce, mezi nimiž je i cenný Betlém. Jedna část expozice je věnována místním sklárnám, které dnes již nefungují. Jsou zde k vidění ukázky foukaného i lisovaného skla.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Karlovské muzeum je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Karlovské muzeum je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 96 lidí

Velmi pěkná chata v oplocené zahradě (zastřešené posezení, gril, dětský koutek) v obci v atraktivní turistické oblasti jen 500 m od koupaliště a jen 900 m od ski areálu Kyčerka.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1155

Stylová velmi pěkně zařízená chata s wellness místností (whirpool, infrasauna) v oplocené zahradě (terasa, pergola, krb, gril, dětský koutek) na tichém místě na kraji obce u lesa.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1378
V historicky a umělecky cenných původních prostorách někdejšího kupeckého domu ve Velkých Karlovicích jsou umístěny bohaté sbírky Karlovského muzea. Návštěvníci se zde seznámí se životem místních obyvatel, pastevců ovcí, ale i zbojníků a ochránců hranic portášů. Jsou zde ukázky salašnických potřeb, ručně vyráběného zemědělského nářadí a dobového vybavení valašské domácnosti.

Dnes zobrazeno 10x

Zrekonstruovaná valašská chalupa k pronájmu se zahradou (posezení, krb, ohniště, vyžití pro děti) a hernou (stolní fotbálek, stolní tenis) leží na malebné polosamotě v horském údolí u potoka a lesa.

4 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 1156

Stylově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu s neoploceným pozemkem (pergola s posezením a krbem) leží zcela na okraji městečka v malebné horské valašské lokalitě poblíž lesa. Ideální k turistice.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2069

Jednoduše zařízená valašská chalupa leží na neoploceném pozemku (posezení, gril) na překrásném místě zcela na samotě ve stráni v lese vysoko nad obcí s kouzelným výhledem na horské panorama.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2283

Stylová nově zrekonstruovaná valašská chalupa v neoplocené zahradě (trampolína, dětský koutek, posezení, ohniště) na kraji obce u lesa jen 100 m od krásného přírodního koupaliště.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 0947

Rezervováno 16. 3.

Pěkně zařízená chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (pergola, krb, gril) v malebné valašské lokalitě nedaleko lesa v atraktivní turistické oblasti Javorníků (Kohútka, Velký a Malý Javorník).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2002

Jednoduše vybavená chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (bazén, trampolína, terasa s posezením, ohniště, sauna) na malebné valašské polosamotě v blízkosti lesa zcela na okraji obce.

6 ložnic / max 16 osob
číslo chaty: 0931

Akceptované poukázky a asociace