Zobrazit na mapě

Boubínský prales

Přírodní zajímavosti

Boubínský prales je pozoruhodná přírodní rezervace ležící v srdci Šumavy. Některé stromy dosahují stáří 400 let a jsou vysoké až padesát metrů.

Naučná stezka je okružní a vede po obvodu pralesa. Prales sám je nepřístupný z důvodu jeho ochrany. Stezka nás dovede k Boubínskému jezírku, kde jsou pro návštěvníky připraveny k odpočinku stoly a lavice. Cestou potkáme neobvykle zdeformované stromy s pozoruhodně propletenými kořeny.

 Po absolvování okružní naučné stezky je možné pokračovat na vrchol Boubína, kde stojí rozhledna a dále dolů do údolí do Kubovy Hutě, kde je železniční zastávka.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Boubínský prales je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Boubínský prales je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkná chalupa k pronájmu s kulečníkem, infrasaunou a oplocenou zahradou (ohniště, gril, trampolína) leží v atraktivní lokalitě NP Šumava u řeky Studená Vltava a je ideálním výchozím místem pro výlety.

5 ložnic / max 12 osob
číslo chalupy: 2039

Prostorná pěkná chalupa se saunou na neoplocené zahradě (bazén, brouzdaliště, stolní tenis, posezení, ohniště) na kraji malé osady blízko lesa s možností krásných výletů po celé Šumavě.

5 ložnic / max 14 osob
číslo chalupy: 0944
Boubínským pralesem nás nejlépe provede naučná stezka, která začíná u Idiny pily, kde je také nově zrenovované informační středisko. Stezka měří 4 kilometry a má 9 zastávek s informačními tabulemi. Seznámí návštěvníky s jednou z nejstarších přírodních rezervací v naší zemi.

Dnes zobrazeno 10x

Stylově zrekonstruovaná chalupa na neoploceném pozemku (posezení, gril) v malé osadě na atraktivním místě v Národním parku Šumava s překrásným výhledem na okolní hory jen 12 km od přehrady Lipno.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 1540

Stylová atraktivní chalupa k pronájmu v oplocené zahradě (pergola, gril) v tichém prostředí malé osady pouze o 4 chalupách v malebné šumavské lokalitě u lesa a horského potůčku.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 1438

Prohlíželo 94 lidí

Pěkná účelně zařízená chalupa k pronájmu s obytným pokojem s krbovými kamny na neoploceném pozemku (terasa, gril, ohniště) na malebném místě zcela na konci obce na polosamotě u lesa a malého potoka.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1436

Stylově zařízená horská chalupa leží na neoploceném pozemku (zapuštěný bazén, sauna, posezení, gril, ohniště) obklopena skvostnou a čistou přírodou národního parku Šumava.

6 ložnic / max 12 osob
číslo chalupy: 2359

Pěkně zařízený zcela samostatný apartmán v přízemí apartmánového domu na kraji šumavské osady u lesa v blízkosti Klostermanovy skály. Místo je ideální výchoziště k turistickým výletům po celé Šumavě.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 1053a

Pěkně zařízený zcela samostatný apartmán v přízemí apartmánového domu na kraji šumavské osady u lesa v blízkosti Klostermanovy skály. Místo je ideální výchoziště k turistickým výletům po celé Šumavě.

2 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 1053b

Akceptované poukázky a asociace