Zobrazit na mapě

Zřícenina hradu Rabí

Hrad Rabí je nejmohutnější a nejrozsáhlejší zříceninou v Čechách. Byl vybudován pány z Velhartic ve 14.století. Hrad Rabí se proslavil tím, že jde o místo, kde husitský hejtman Jan Žižka z Trocnova přišel o své oko. Stalo se to při husitském obléhání roku 1421. Největšího rozkvětu hrad dosáhl v druhé polovině 15.století, kdy jej vlastnil zemský sudí Půta Švihovský z Rýzmberka. Dodnes se tradují nejrůznější pověsti o tomto majiteli. Návštěvníci si mohou při prohlídce poslechnout například, jak si hradní pán pořídil pro zábavu opici, která mu utekla a děsila nic netušící vesničany.

Areál hradní zříceniny tvoří několik hradních paláců s nádvořími, rozlehlé sklepy s krápníkovou výzdobou a monumentální schodišťovitá téměř třicetimetrová vyhlídková věž. Hrad Rabí je národní kulturní památkou.

Od jara do konce léta je zde expozice živých dravých ptáků s ukázkami sokolnictví. V létě na Rabí probíhají koncerty, divadelní představení a středověké soutěže. Hrad je otevřen pro veřejnost od května do října.

Foto: Hrad Rabí - archiv Národního památkového ústavu

Fotogalerie - Zřícenina hradu Rabí

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zřícenina hradu Rabí je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zřícenina hradu Rabí je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkně zrekonstruovaná chalupa k pronájmu v oplocené zahradě s bohatým sportovně-rekreačním vyžitím (bazén, trampolína, hřiště, terasa, gril, vyžití pro děti) leží na kraji malé pošumavské obce.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1537

Pěkně zařízená zcela samostatná část chalupy k pronájmu v oplocené zahradě (altán s posezením a krbem, pískoviště) v malé šumavské obci nedaleko lesa jen 8 km od města Sušice (aquapark).

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 1536
Hrad Rabí je nejmohutnější a nejrozsáhlejší zříceninou v Čechách. Jedná se o národní kulturní památku. Areálu hradu vévodí téměř třicetimetrová vyhlídková věž. Byl vybudován pány z Velhartic ve 14.století. V létě se zde koná mnoho zajímavých akcí ve středověkém duchu pro malé i velké.

Dnes zobrazeno 10x

Velmi pěkná útulně zařízená chata v pečlivě udržované oplocené zahradě (bazén, sauna, terasa s posezením, gril, ohniště) na kraji šumavské obce v malebné lokalitě u lesa s možností mnoha výletů.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo chaty: 0940

Prohlíželo 166 lidí

Kvalitně zařízený apartmán k pronájmu v podkroví novostavby s neoplocenou zahradou (zapuštěný bazén, terasa, posezení, ohniště) leží v malebném prostředí u lesa a biotopu na okraji obce.

0 ložnice / max 2 osoby
číslo apartmánu: 1955

Velmi pěkně zařízená chalupa k pronájmu s velkou zahradou (posezení, ohniště) leží v malé šumavské obci jen 11 km od Sušice. Místo je ideální k odpočinku i k výletům do NP Šumava a Pošumaví.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2270

Prostorný velmi pěkný apartmán k pronámu se nachází v prvním patře apartmánového domu v centru města Sušice poblíž řeky Otavy a je ideálním výchozištěm pro poznávací dovolenou za krásami Šumavy.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2272c

Pěkný apartmán k pronájmu se nachází v podkroví apartmánového domu v centru města Sušice v blízkosti řeky Otavy a je ideálním výchozištěm pro poznávací dovolenou za krásami Šumavy.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2272d

Účelně zařízený apartmán k pronájmu se nachází v přízemí apartmánového domu v centru města Sušice v blízkosti řeky Otavy a je ideálním výchozištěm pro poznávací dovolenou za krásami Šumavy.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2272b

Akceptované poukázky a asociace