Zobrazit na mapě

Zřícenina hradu Pecka

Hrady a zámky

Gotický hrad Pecka byl vybudován Budivojem Peckou. První písemné zmínky o něm jsou z roku 1322. Za vlastnictví Kryštofa Haranta z Polžic a Bezdružic bylo dostavěno masivní gotické opevnění a hrad byl rozšířen. Po Harantově popravě na Staroměstském náměstí v roce 1621 připadl hrad Albrechtovi z Valdštejna. Na počátku 19. století vypukl na hradě velký ničivý požár a hrad byl opuštěn.

Někdejšího slavného majitele Kryštofa Haranta dnes připomíná expozice na hradě. Ve sklepení si mohou návštěvníci prohlédnout výstavu s názvem Hrdelní právo a soudnictví v Čechách. Je zde i Galerie moderního umění. Hrad Pecka je přístupný od dubna do října. Ve stejnojmenné vsi pod hradem si mohou turisté prohlédnout lidovou roubenou architekturu.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zřícenina hradu Pecka je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zřícenina hradu Pecka je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Atraktivní prostorný rekreační dům k pronájmu s wellness vyžitím (vířivka, infrasauna) a velkou zahradou (bazén, hřiště, stolní tenis, gril, ohniště, terasa) na kraji obce jen 500 m od hradu Pecka.

3 ložnice / max 16 osob
číslo chalupy: 1524

Pěkná chalupa ve velké neoplocené zahradě (bazén, posezení, krb) na kraji obce v krásné podkrkonošské přírodě jen 7 km od hradu Pecka a jen 16 km od Safariparku ve Dvoře Králové nad Labem.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1229
V městečku Pecka stojí na návrší zřícenina stejnojmenného hradu vybudovaného ve 14. století. Později byl přestaven na renesanční zámek, ale po velkém požáru v roce 1830 byl objekt trvale opuštěn. V částečně zrekonstruovaném Harantovském paláci je dnes stálá expozice věnovaná Kryštofu Harantovi z Polžic a Bezdružic.

Dnes zobrazeno 35x

Luxusní chalupa k pronájmu s bazénem a vlastním wellness (vířivka, infrasauna) leží na částečně oploceném pozemku (krb s udírnou, posezení) v klidné obci jen 7 km od Pecky (hrad, koupaliště).

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2132

Nová v moderním stylu zařízená chata k pronájmu v oplocené zahradě (terasa s posezením, gril) leží v nevelké obci v malebné podkrkonošské oblasti jen 1,5 km od rozhledny Kozinec.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 1719

Kvalitně zařízená zcela samostatná část chalupy k pronájmu se společenskou místností (kulečník), wellness zázemím (vířivka, sauna) a oplocenou zahradou (bazén, trampolína, hřiště, pergola, gril).

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 2246

Prvorepubliková chalupa k pronájmu s kompletně zrekonstruovaným interiérem leží v oplocené zahradě (terasa s posezením a grilem) jen 300 m od místního lázeňského areálu.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2247

Velmi pěkná chalupa k pronájmu s kachlovými kamny leží v oplocené pečlivě udržované zahradě (altánek s posezením, ohniště) v malé obci v malebné krajině Podkrkonoší.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2275

Dnes zobrazeno 15x

Malá jednoduše zařízená chata na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) na tichém místě na kraji podkrkonošské obce jen 1,5 km od rozhledny Kozinec s možností výletů do Krkonoš i Českého ráje.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1644

Akceptované poukázky a asociace