Zobrazit na mapě

Zřícenina Gutštejn

Na území Přírodního parku Úterský potok v blízkosti Konstantinových Lázní se nad soutokem Hadovky a Úterského potoka nachází romantická zřícenina hradu Gutštejn. Pro svoji malebnost je častým cílem fotografů i filmařů.

Hrad byl založen Jetřichem Gutštejnem ve 14. století. Stavba byla svou rozlohou velmi malá. Na obranu hradu sloužila věž s netypickými zakulacenými rohy a střílnami. Hradní areál byl obehnán mohutnou zdí. Tvořily ho dva malé paláce na protilehlých stranách dvora. V minulosti byl objektu užíván také jako vězení pro velmi obávané loupeživé rytíře.

Dnes je hrad Gutštejn vyhledávaným cílem turistických výletů a rodinných procházek. Pro svoji polohu uprostřed krásné krajiny a blízkost Konstantinových Lázní je to oblíbené místo pro pěší turistiku. Na Gutštejn je možné se vydat i z Konstantinových lázní po značené turistické trase.   

Foto: Zřícenina hradu Gutštejn - archiv Národního památkového ústavu

Fotogalerie - Zřícenina Gutštejn

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zřícenina Gutštejn je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zřícenina Gutštejn je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 14x

Rezervováno 21. 4.

Zrekonstruovaná velmi pěkně zařízená chata k pronájmu s terasou (posezení) a zahradou (krb, vyžití pro děti) leží v chatové rekreační oblasti u přehrady Hracholusky (koupání, rybaření, plavba lodí).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1917

Zrekonstruovaná stylově zařízená chata k pronájmu leží na částečně oploceném pozemku (terasa, gril) na okraji malé obce v malebné krajině CHKO Český les (turistika) poblíž hranic s Německem.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2323
Na území Přírodního parku Úterský potok v blízkosti Konstantinových lázní se nad soutokem Hadovky a Úterského potoka nachází romantická zřícenina hradu Gutštejn. Pro svoji malebnost je častým cílem fotografů i filmařů.

Dnes zobrazeno 8x

Rezervováno 20. 4.

Velmi pěkně zařízená chalupa ve velké oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, trampolína, šipky, posezení, ohniště) v tiché ulici jen 500 m od zdejšího zámku a 35 km od Karlových Varů.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 0864

Útulný apartmán k pronájmu s domácí atmosférou v rodinném domě se zahradou (posezení, bazén, gril, ohniště, houpačka, trampolína) 12 km jižně od lázní Karlovy Vary. Ideální pro rodinnou dovolenou.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2154

Rezervováno včera

Luxusní glampingová maringotka k pronájmu s terasou (posezení, gril) a wellness zázemím (sauna s ochlazovací kádí a koupací vířivý sud) leží na krásném místě v remízku uprostřed polí a pastvin.

0 ložnice / max 2 osoby
číslo chaty: 2322

Chalupa resp. zcela samostatná pěkně zařízená část chalupy s vlastním vchodem a zcela samostatnou oplocenou zahradou (trampolína, posezení, krb) v malebném prostředí u řeky Berounky a nedaleko lesa.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1701

Velmi pěkná chalupa resp. samostatná část chalupy k pronájmu se samostatným vchodem, prostornou obytnou místností a zahradou (posezení, krb) leží v malé chodské obci jen 8 km od Domažlic.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2266

Zrekonstruovaná stylově zařízená chalupa k pronájmu se zcela uzavřeným dvorem (bazén, travnatá plocha pro míčové hry, basketbalový koš, pergola, posezení) v malé obci na návsi jen 6 km od Domažlic.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1071

Akceptované poukázky a asociace