Zobrazit na mapě

Zoologická zahrada Plzeň

Parky a zahrady

V zoologické zahradě Plzeň je téměř šest tisíc exemplářů zvířat. Mezi návštěvníky nejoblíbenější patří hejno tučňáků Humboldtových, které je možno sledovat i při krmení. V ZOO je dobře řešený informační systém s digitálními zvukovými panely.

Pro návštěvníky je také zajímavý statek Lüftnerka, ve kterém jsou umístěna domácí zvířata a kde je i výstava zemědělského náčiní. Rodiny s dětmi ocení zajímavě řešené dětské provazové hřiště. Za shlédnutí stojí také skleník, ve kterém je k vidění více než tisíc druhů tropických rostlin. Otevřeno je celoročně.

K ZOO Plzeň patří ještě sousedící Dinopark a expozice akvarijních a terarijních zvířat Akva–tera v centru Plzně.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zoologická zahrada Plzeň je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zoologická zahrada Plzeň je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Luxusní glampingová maringotka k pronájmu s terasou (posezení, gril) a wellness zázemím (sauna s ochlazovací kádí a koupací vířivý sud) leží na krásném místě v remízku uprostřed polí a pastvin.

0 ložnice / max 2 osoby
číslo chaty: 2322

Rezervováno včera

Chalupa resp. zcela samostatná pěkně zařízená část chalupy s vlastním vchodem a zcela samostatnou oplocenou zahradou (trampolína, posezení, krb) v malebném prostředí u řeky Berounky a nedaleko lesa.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1701
Zoologická zahrada v Plzni má rozlohu více než dvacet hektarů. Výběhy pro zvířata jsou prostorné a začleněné do okolní krajiny. Součástí ZOO je unikátní naučná stezka se zalesněným mědvědím výběhem velkým celý jeden hektar. K ZOO Plzeň patří také oblíbený Dinopark s pohyblivými modely dinosaurů v životní velikosti.

Zrekonstruovaná velmi pěkně zařízená chata k pronájmu s terasou (posezení) a zahradou (krb, vyžití pro děti) leží v chatové rekreační oblasti u přehrady Hracholusky (koupání, rybaření, plavba lodí).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1917

Velmi pěkný rekreační dům (chalupa) resp. kvalitně zařízené první patro domu k pronájmu v oplocené zahradě (bazén, trampolína, posezení, gril) v malé obci na Křivoklátsku jen 2 km od zámku Zbiroh.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 2106

Prohlíželo 372 lidí

Malá a útulná chata v oplocené zahradě (bazén, dětský bazének, dětský domeček, altánek, krb) na kraji tiché obce asi 15 km od Příbrami (aquapark, Hornické muzeum). Cykloturistika.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1375

Prohlíželo 134 lidí

Pěkná moderní chalupa k pronájmu leží v oplocené zahradě (bazén, terasa, gril) poblíž lesa na kraji obce na úpatí Brd (cyklotrasy, turistické stezky) cca. 20 km od Příbrami (Hornické muzeum).

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2161

Prohlíželo 311 lidí

Rezervováno 17. 4.

Zrekonstruovaná pěkně zařízená chalupa k pronájmu leží v oplocené zahradě (pergola s posezením, gril) v malé obci na úpatí Brd (cyklotrasy, turistické stezky) cca. 20 km od Příbrami (Hornické muzeum).

1 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 1760

Velmi pěkně zařízená chalupa ve velké oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, trampolína, šipky, posezení, ohniště) v tiché ulici jen 500 m od zdejšího zámku a 35 km od Karlových Varů.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 0864

Akceptované poukázky a asociace