Zobrazit na mapě

Židovská čtvrť v Třebíči

Památky

Židovská čtvrť v Třebíči patší k největším v Evropě. Zajímavostí je, že jako jediná na světě mimo území Izraele je samostatně zařazená v seznamu kulturního dědictví UNESCO, a to od roku 2003. Toto starobylé židovské město nalezneme na levém břehu řeky Jihlavy ve čtvrti Zámostí.

Návštěvníci mohou procházet uličkami a obdivovat původní stavby. Téměř žádná z budov již neslouží svému původnímu účelu. Židovská čtvrť je obdivuhodným komplexem více než sta původních domů se dvěma synagogami. Jedna ze synagog je vystavěna v renesančním stylu. Je v ní instalována výstava odhalující židovské zvyky a tradice. Krásný je model původního města, který je v expozici umístěn.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Židovská čtvrť v Třebíči je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Židovská čtvrť v Třebíči je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahrádkou (zahradní nábytek, gril) leží v obci v malebném regionu jihovýchodní části Vysočiny jen 10 km od Třebíče (památky UNESCO).

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2058

Pěkná jednoduše zařízená chata k pronájmu s terasou (pergola s posezením a krbem) leží na tichém místě v malé chatové osadě na břehu rybníka v jižní části Vysočiny jen 14 km od Třebíče (UNESCO).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2018
Návštěvníci města Třebíč by si neměli nechat ujít prohlídku starobylého židovského města. To naleznou na levém břehu řeky Jihlavy ve čtvrti Zámostí. Židovská čtvrť byla roku 2003 zapsána do seznamu českého dědictví UNESCO. Na návštěvníky zde čekají půvabné uličky s malými domy a miniaturními dvorky.

Prohlíželo 121 lidí

Velmi pěkná stylově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu s obytnou přístavbou, uzavřeným dvorkem (posezení, krb, solární sprcha) a oplocenou zahradou (bazén) v obci na Vysočině jen 18 km od Jihlavy.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1869

Útulná chata k pronájmu po celkové rekonstrukci leží v oplocené zahradě (bazén, terasa a posezením a krbem) na okraji obce jen 100 m od řeky Jihlavy a místní cyklo a inline stezky.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2395

Stylově zrekonstruovaný původní statek k pronájmu na oploceném pozemku (koupací jezírko, posezení, gril, zahradní krb, infrasauna) v klidné obci na Vysočině 10 km jižně od Jihlavy.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2213

Mimořádně atraktivní chalupa s prostornou společenskou místností, sklepní vinárnou a wellness leží v oplocené zahradě (zapuštěný bazén, trampolína, gril, posezení) jen 15 km od Vranovské přehrady.

5 ložnic / max 10 osob
číslo chalupy: 1901

Nově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu s barokním štítem a uzavřeným dvorem (venkovní posezení, gril) leží v centru malé obce jen 12 km od Vranovské přehrady (koupání, rybaření, plavba lodí).

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 1907

Kvalitně zařízená moderní novostavba chaty k pronájmu na okraji obce se zahradou a bohatým zábavně-relaxačním zázemím (wellness zóna, zapuštěný bazén, pergola, gril, ohniště a vyžití pro děti).

4 ložnice / max 16 osob
číslo chaty: 2355

Akceptované poukázky a asociace