Přírodní zajímavosti

Žatecký kraj, někdy nazývaný Lucký, představuje největší chmelařskou oblast na území ČR. V tomto kraji naleznete nádherné přírodní scenérie, zajímavá historická města i malebné vesničky.

K vidění je zde velké množství ukázek chmelařské architektury. Tou je například žatecký zábavní komplex Chrám chmele a piva, kde je k vidění Labyrint, Chmelový orloj nebo Chmelařské muzeum. V okolí lze doporučit návštěvu zámku Stekník a barokní areál Krásný Dvůr, kde se rozléhá anglický park a řada romantických památek. Jižně od Žatce se nachází přírodní park Džbán, ve kterém byly vybudovány dvě naučné stezky: Naučná stezka Kounovské kamenné řady a Novostrašecko.

Žatecko je doporučeným turistickým cílem při ubytování na chatách a chalupách v okolí. 

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Žatecko je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Žatecko je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 198 lidí

Pěkně a účelně zařízená chata na neoploceném pozemku (pergola, posezení, krb) na malebné polosamotě v lese jen 6 km od Loun (aquapark) s možností krásných výletů do CHKO České Středohoří.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1176

Útulná plně vybavená rodinná chata s krbem k pronájmu leží na oploceném pozemku (vyhřívaný bazén, sauna, vířivka, venkovní krb s posezením, gril a stolní tenis) v chatové osadě v Krušných horách.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2215
Žatecko - Žatecký kraj, někdy nazývaný Lucký, představuje největší chmelařskou oblast na území ČR. V tomto kraji naleznete nádherné přírodní scenérie, zajímavá historická města i malebné vesničky.

Novostavba luxusně zařízené chaty k pronájmu s infrasaunou, vířivkou a vyhřívaným venkovním bazénem leží na částečně oploceném pozemku v klidné chatové osadě v Krušných horách.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2216

Novostavba luxusně zařízené chaty k pronájmu s infrasaunou, vířivkou a vyhřívaným venkovním bazénem leží na částečně oploceném pozemku v klidné chatové osadě v Krušných horách.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2217

Pěkný jednoduše zařízený apartmán se samostatným vchodem s terasou (zahradní nábytek) s výhledem na vrch Bořeň leží v klidné ulici poblíž centra města jen 1,5 km od areálu lázní Bílinská kyselka.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo apartmánu: 1852

Pěkně zařízená chata k pronájmu se zahradou (zastřešená terasa, ohniště s roštem) leží na okraji obce nad údolím řeky Ohře s výhledem na Doupovské hory jen 6 km od Klášterce nad Ohří (aquapark).

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2372

Velmi pěkně zařízená chalupa ve velké oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, trampolína, šipky, posezení, ohniště) v tiché ulici jen 500 m od zdejšího zámku a 35 km od Karlových Varů.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 0864

Pěkně zařízená chalupa s oploceným dvorem (posezení, gril), zahradou a terasou v malé obci přímo pod nejvyšší horou Českého Středohoří pod Milešovkou (rozhledna). Ideální k cykloturistice.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 1261

Akceptované poukázky a asociace