Zobrazit na mapě

Zámek Vlašim

Hrady a zámky

Ve 14. století byl nad řekou Blanicí vystaven mohutný gotický hrad. Později jej nechali majitelé přestavět na skvostný zámek v renesančním duchu. Ozdobou zámku je jeho novogotická brána. Zámecká věž je v současnosti využívána jako rozhledna.

V objektu zámku čeká na návštěvníky několik velmi zajímavých expozic. Nejatraktivnější je jistě výstava palných zbraní. V bohaté sbírce je mnoho vzácných exponátů, některé z nich jsou obdivuhodná umělecká díla s překrásnými rytinami. Kromě toho jsou zde k vidění i nejrůznější trofeje.

V západní části zámku je umístěna výstava zámeckých parků a zahrad. Nechybí samozřejmě ani expozice věnovaná historii zámku. Otevřeno je od března do prosince.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Vlašim je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Vlašim je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 115 lidí

Prostorný kvalitně zařízený rekreační dům (chalupa) leží ve velké oplocené zahradě (bazén, pergola s posezením a krbem, gril) na okraji malé obce asi 13 km od Ledče nad Sázavou (hrad, Posázaví).

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1759

Prohlíželo 166 lidí

Nová stylově zařízená chalupa s infrasaunou leží v malé obci v oploceném areálu a díky svému vybavení je zcela ideální pro rodinnou dovolenou s dětmi (vířivka, trampolína, dětská herna a hřiště).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1550b
Na prohlídku rozsáhlého zámeckého areálu ve Vlašimi by si měli návštěvníci vyhradit dost času. Je zde totiž mnoho zajímavých expozic. Kromě výstavy věnované historii objektu je zde unikátní sbírka střelných zbraní, expozice zámeckých zahrad a parků, výstava přírody Podblanicka. V části zámku je umístěno Muzeum Podblanicka.

Nová stylově zařízená chalupa s infrasaunou leží v malé obci v oploceném areálu a díky svému vybavení je zcela ideální pro rodinnou dovolenou s dětmi (vířivka, trampolína, dětská herna a hřiště).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1550a

Velmi pěkně zařízená chata s wellness (koupací sud, finská sauna) k pronájmu s oplocenou zahradou (zastřešené posezení, gril, ohniště) leží u lesa v malebném prostředí klidné chatové osady v Posázaví.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2408

Luxusně zařízená chata s wellness (celoroční bazén, finská sauna) k pronájmu s oplocenou zahradou (posezení, gril s ohništěm) leží v chatové osadě u lesa v malebném prostředí nedaleko řeky Sázavy.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2409

Prohlíželo 92 lidí

Pěkná vesnická chalupa resp. samostatná část chalupy k pronájmu s uzavřeným dvorem (zahradní nábytek) a zahradou leží v malé vísce v malebné klidné na lesy a rybníky bohaté lokalitě na Táborsku.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2051

Kvalitně zařízený rekreační dům (moderní chalupa) k pronájmu s krásným bazénem, venkovním posezením, grilem a ohništěm se nachází na kraji obce na rozhraní Středočeského a Jihočeského kraje.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2306

V loveckém stylu zařízená chata ve velké zahradě (bazén, plocha pro míčové hry, posezení, ohniště) na krásné samotě jen 8 km od přehrady Želivka a kláštera Želiv a 12 km od Humpolce.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0808

Akceptované poukázky a asociace