Zobrazit na mapě

Zámek Vizovice

Zámek Vizovice stojí na místě bývalého cisterciáckého kláštera. Byl vystavěn v polovině 18. století v tehdy moderním honosném barokním stylu, který by převzat z francouzské architektury období Ludvíka XVI.

Od roku 1948 je zámek zpřístupněn veřejnosti.  Interiéry zámku jsou bohatě vybaveny nábytkem různých stylů. Návštěvníci zde mohou vidět zařízení ve stylu baroka, rokoka, empíru i klasicismu. Kromě nábytku je zde vystaveno velké množství krásného porcelánu a různých doplňků. Velmi působivý je reprezentační sál s půvabnými nástěnnými malbami a vzácným nábytkem. Navštívit je možné i prostory, které byly určeny pro soukromé účely rodiny a služebnictva.  Prohlídková trasa zahrnuje i zámeckou kapli.

Zámecká zahrada pojatá ve stylu přírodně krajinářského parku, je dokonalou ukázkou zahradní architektury z  počátku  19. století. 

Foto: Zámek Vizovice - archiv Národního památkového úřadu

Fotogalerie - Zámek Vizovice

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Vizovice je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Vizovice je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkně zařízený lovecký apartmán v prvním patře penzionu s možností využití bazénu a tělocvičny v obci obklopené lesy na rozhraní Hostýnských a Vizovických vrchů cca. 20 km od Zlína.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 0312

Rezervováno dnes

Pěkně zařízený Valašský apartmán v prvním patře penzionu s možností využití bazénu a tělocvičny v obci obklopené lesy na rozhraní Hostýnských a Vizovických vrchů cca. 20 km od Zlína.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 1709
V polovině 18. století byl ve Vizovicích vystavěn zámek v tehdy moderním honosném barokním stylu, který by převzat z francouzské architektury období Ludvíka XVI. Zámek stojí na místě bývalého cisterciáckého kláštera. 

Stylově zařízený podkrovní apartmán v apartmánovém domě s dětskou hernou leží na oploceném pozemku (posezení, krb) v okrajové části obce nedaleko lesa s možností pěkných vycházek do přírody.

2 ložnice / max 6 osob
číslo apartmánu: 1710

Velmi pěkně zařízený prázdninový dům (chalupa) k pronájmu s oploceným pozemkem (bazén, lehátka, posezení, gril) leží v obci v malebné krajině jižní části Hostýnských vrchů jen 20 km od centra Zlína.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2181

Prohlíželo 97 lidí

Velmi pěkná chalupa s hernou (kulečník, stolní fotbal) na oploceném pozemku (trampolína, stolní tenis, pergola s posezením, gril) v malé valašské obci obklopené lesy jen 8 km od Vsetína.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1150

Dnes zobrazeno 10x

Stylová mimořádně pěkná chata s prostorným obytným pokojem (krb) a s wellness místností (vířivka, sauna) na neoploceném pozemku (koupací sud, trampolína, posezení, krb) na kraji obce nedaleko lesa.

5 ložnic / max 14 osob
číslo chaty: 1151

Luxusně zařízená chata k pronájmu na úpatí Bílých Karpat s oplocenou zahradou (koupací sud, zastřešená terasa, zahradní krb, ohniště) leží u lesa na kopci nad Luhačovicemi jen 2 km lázeňského areálu.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2405

Prohlíželo 166 lidí

Malá útulná chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (bazén, trampolína, posezení, gril) na okraji valašské obce v oblasti ideální k turistickým výletům do Hostýnských vrchů a do Beskyd.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 2167

Akceptované poukázky a asociace