Zobrazit na mapě

Zámek Velké Losiny

Při prohlídce zámku Velké Losiny obdivují návštěvníci  Rytířský sál s nádherným kazetovým stropem. Dále jsou zde k vidění historicky velmi cenný příborník z roku 1620 a umělecky zdobená kachlová kamna z roku 1589. V Sále předků se nachází rodinné portréty někdejších majitelů. V Žerotínské zámecké zbrojnici je umístěna bohatá kolekce pistolí a pušek z období 17. až 19. století. Milovníci výtvarného umění jistě ocení zámeckou obrazárnu s díly vlámských, holandských a italských malířů.

V 17. století zámek neblaze proslul procesy s čarodějnicemi, které jsou popsány v Kaplického knize Kladivo na čarodějnice a podle nichž byl natočen i stejnojmenný film režiséra Otakara Vávry.

Foto: Zámek Velké Losiny - archiv Národního památkového ústavu

Fotogalerie - Zámek Velké Losiny

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Velké Losiny je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Velké Losiny je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkná chata k pronájmu leží v oplocené zahradě (pergola s posezením, gril) v chatové osadě pod lesem na okraji obce jen 3 km od lázní Velké Losiny (zámek, termální koupaliště).

2 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1736

Prostorná chalupa k pronájmu leží na oploceném pozemku (zahradní nábytek, gril, ohniště) v přímém sousedství rybníka (rybaření) na okraji obce jen 5 km od lázeňské obce Velké Losiny (koupaliště).

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2059
Na okraji městečka Velké Losiny stojí historicky cenná budova renesančního zámku. Vystavět jej nechal rod Žerotínů ve druhé polovině 16. století. Původně na tomto místě stávala vodní tvrz. Velkolosinský zámek patří k nejvýznamnějším renesančním stavbám na Moravě. Pro veřejnost je zámek přístupný od dubna do října.

Nová mimořádně atraktivní stylově zařízená roubená chalupa na neoploceném pozemku (bazén, trampolína, posezení, gril, dětský koutek) leží v okrajové části obce jen 3 km od termálního koupaliště.

4 ložnice / max 14 osob
číslo chalupy: 1636

Pěkná v retro stylu zařízená chata na neoploceném pozemku (terasa, posezení, krb) leží na klidném a malebném místě v horské chatové osadě nedaleko lesa jen 4,5 km od přehrady Krásné (koupání).

4 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1838

Prohlíželo 277 lidí

Mimořádně pěkná chata s terasou ve velké zahradě (zapuštěný bazén, stolní tenis, ruské kuželky) v atraktivní turisticko-rekreační oblasti obklopené lesy jen 300 m od místního ski areálu.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 0665

Pěkně zařízená zrekonstruovaná chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (bazén, sauna, vířivka, terasa, vyžití pro děti) leží na břehu řeky Moravy v malebné kopcovité krajině na úpatí Jeseníků.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 23103

Prohlíželo 259 lidí

Malá dřevěná jednoduše zařízená chata k pronájmu v oplocené zahradě (posezení, gril, ohniště) v rekreační obci u řeky v krásné pro turisty přitažlivé krajině Jeseníků jen 400 m od místního ski areálu.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1453a

Malá dřevěná jednoduše zařízená chata k pronájmu na oploceném pozemku v rekreační obci u řeky v krásné pro turisty a cykloturisty přitažlivé krajině Jeseníků jen 400 m od místního skiareálu.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1453b

Akceptované poukázky a asociace