Zobrazit na mapě

Zámek Šluknov

Hrady a zámky

V nejseverněji položeném městě u nás ve Šluknově se přímo v centru města nachází renesanční zámek.

Poprvé je Šluknovská tvrz připomínána v roce 1487. V polovině 16. století, kdy šluknovské panství vlastnil rod Šlejniců, byla tvrz přebudována na sídlo ve stylu saské renesance. Tento zámek pak ještě se střídáním majitelů prodělal mnohé úpravy. Po roce 1945 byl jako německý majetek zkonfiskován a přešel do majetku státu.

Město Šluknov využívalo zámek jako knihovnu, čítárnu a muzeum. V roce 1986 zámek vyhořel. V současné době je zámek částečně přístupný, v jeho přízemí je útulná cukrárna a informační  centrum. V zámku se pravidelně konají různé výstavy a jiné kulturní akce. Poslední červnovou sobotu se již několik let konají Zámecké slavnosti, které se těší velkému zájmu návštěvníků.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Šluknov je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Šluknov je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Zrekonstruovaná podstávková chalupa k pronájmu s oplocenou zahrádkou (zahradní nábytek, gril) a zahradou (bazén, trampolína, posezení) leží ve šluknovském výběžku nedaleko od Českého Švýcarska.

3 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 2240

Prohlíželo 139 lidí

Prostorný velmi pěkně zařízený rekreační dům k pronájmu v oplocené zahradě (bazén, posezení, krb) leží na okraji města jen 1 km od místního koupaliště a jen 6 km od vstupu do NP České Švýcarko.

5 ložnic / max 10 osob
číslo chalupy: 1941
V nejseverněji položeném městě u nás ve Šluknově se přímo v centru města nachází renesanční zámek. Jeho budova v roce 1986 vyhořela a město, které je jejím vlastníkem, zámek postupně opravuje a zpřístupňuje návštěvníkům. 

Prohlíželo 100 lidí

Kvalitně zařízená místně typická chalupa k pronájmu se společenskou místností (biliárd) leží v oplocené zahradě (zapuštěný bazén, stolní tenis, terasa s posezením) jen 5 km od NP České Švýcarsko.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 0972

Prohlíželo 162 lidí

Mimořádně atraktivní stylová chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (zapuštěný bazén, pergola, gril, trampolína) na okraji obce u lesa s krásným výhledem na horu Jedlová.

6 ložnic / max 15 osob
číslo chalupy: 2335

Stylová kvalitně zařízená chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (vířivka, trampolína, terasa) na polosamotě na okraji obce v turisticky přitažlivé krajině národního parku České Švýcarsko.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1845

Mimořádně atraktivní roubená chalupa v oplocené zahradě (vířivka, trampolína, posezení, vyžití pro děti) leží na polosamotě na kraji obce v turisticky přitažlivé oblasti Českého Švýcarska.

4 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 1844

Útulná pěkně zařízená chata k pronájmu se zimní zahradou a krbovými kamny leží v oplocené zahradě (terasa s posezením, gril, ohniště, vyžití pro děti) na okraji městečka v samém srdci Lužických hor.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2241

Velmi pěkná chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (terasa s posezením, gril) leží u potoka v obci s možností krásných výletů do Lužických hor, do NP České Švýcarsko nebo do Německa.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2312

Akceptované poukázky a asociace