Zobrazit na mapě

Zámek s muzeem řemesel Moravské Budějovice

Muzea

Kromě zámeckých interiérů s novorenesančním a nádherným barokním nábytkem, je možné se v zámku Moravské Budějovice seznámit s historií města od nejstarších dob až po současnost.

Na zámku jsou vystaveny archeologické nálezy ze zdejšího kraje. V sousední budově bývalých masných krámů se nachází expozice zaniklých a zanikajících městských řemesel. Je tu vystavena i jedinečná kolekce kopií Loštických pohárů ze 16. století a unikátní ucelená sbírka gotických kachlí.

Muzeum také pořádá mnoho různých akcí na nádvoří a v budově zámku. Jsou to koncerty, výstavy, jarmarky, občas se konají i noční prohlídky a akce navazující na roční období Vánoc a Velikonoc.    

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek s muzeem řemesel Moravské Budějovice je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek s muzeem řemesel Moravské Budějovice je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mimořádně atraktivní chalupa s prostornou společenskou místností, sklepní vinárnou a wellness leží v oplocené zahradě (zapuštěný bazén, trampolína, gril, posezení) jen 15 km od Vranovské přehrady.

5 ložnic / max 10 osob
číslo chalupy: 1901

Nově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu s barokním štítem a uzavřeným dvorem (venkovní posezení, gril) leží v centru malé obce jen 12 km od Vranovské přehrady (koupání, rybaření, plavba lodí).

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 1907
Muzeum řemesel Moravské Budějovice sídlí v zámku, který pochází ze 17. století. Jeho provoz zde byl zahájen v roce 1947. K muzeu náleží i budova bývalých masných krámů, ve které je výstava zaniklých a zanikajících venkovských řemesel. Návštěvník se zde může seznámit s nástroji a výrobky hrnčířů, kamnářů, řezníků a mnoha dalších řemeslníků.  

Kvalitně zařízená moderní novostavba chaty k pronájmu na okraji obce se zahradou a bohatým zábavně-relaxačním zázemím (wellness zóna, zapuštěný bazén, pergola, gril, ohniště a vyžití pro děti).

4 ložnice / max 16 osob
číslo chaty: 2355

Velká chalupa k pronájmu se společenskou místností leží na samotě u lesa na rozsáhlém pozemku (gril, udírna, ohniště, dětské hřiště) v malebném údolí řeky Želetavky jen 6 km od Vranovské přehrady.

12 ložnic / max 51 osob
číslo chalupy: 2367

Nově zrekonstruovaná chata k pronájmu leží na samotě u lesa na rozsáhlém pozemku (venkovní posezení, gril, udírna, ohniště) v malebném údolí řeky Želetavky jen 6 km od Vranovské přehrady.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2368

Prohlíželo 196 lidí

Zcela samostatná levá část zrekonstruované dvojchaty s terasou v chatové oblasti v lese jen 180 m od Vranovské přehrady (koupání, rybaření, plavby lodí) a jen 3 km od hradu Bítov.

2 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 1112a

Zcela samostatná pravá část zrekonstruované dvojchaty s terasou v chatové oblasti v lese jen 180 m od Vranovské přehrady (koupání, rybaření, plavby lodí) a jen 3 km od hradu Bítov.

2 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 1112b

Samostatný jednoduše zařízený apartmán v prvním patře velké chaty na neoploceném pozemku (altán, stolní tenis, ohniště) v malebné lokalitě jen 200 m od Vranovské přehrady (koupání, rybaření).

1 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 1805a

Akceptované poukázky a asociace