Zobrazit na mapě

Zámek Nové Hrady

Zámek Nové Hrady na Novomýtsku se nachází v malé stejnojmenné obci v údolí říčky Novohradky nedaleko atraktivní oblasti pískovcových skal zvané Toulovcovy Maštale.

Zámek stojí na úpatí hradního vrchu a patří k nejkrásnějším ukázkám rokokové architektury u nás. Býval nazýván české Versailles či malý Schönbrunn. Zámek byl vybudován v letech 1773 – 83 a je obklopen zámeckým parkem s bohatou sochařskou výzdobou. Součástí prohlídky zámku je expozice nábytkového umění z UPM Praha a periodické výstavy v Zámecké kavárně. V zámeckém areálu bylo v opraveném barokním špýcharu zřízeno První české muzeum cyklistiky, kde jsou vystaveny exponáty od poloviny 19. století až po současnost. V zámecké zahradě mohou turisté navštívit také oranžerii využívanou jako Galerie anglických klobouků, zahradní bludiště a chov jelenů a daňků. Zámek i muzeum je otevřen od května do září denně, kromě pondělí.

Fotogalerie - Zámek Nové Hrady

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Nové Hrady je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Nové Hrady je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mimořádně atraktivní bezbariérová chata s krytou terasou, hernou, hřištěm, půjčovnou jízdních kol na kraji chatové osady u lesa v nádherné lokalitě přírodní rezervace Toulovcovy Maštale.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1108

Zrekonstruovaná kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s velkou terasou (vířivka, posezení, gril) a saunou leží v malé obci v malebném mikroregionu Toulovcovy Maštale (přírodní rezervace, rozhledny …).

2 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2304
Zámek v Nových Hradech na Vysokomýtsku patří k nejkrásnějším ukázkám rokokové architektury u nás. Kromě vlastní prohlídky zámku a parku můžete navštívit i První české muzeum cyklistiky.

Účelně zařízená chata k pronájmu leží v neoplocené zahradě (bazén, posezení, krb, ohniště) u lesa nad říčkou Krounkou na kraji obce. Ideální k výletům (Žďárské vrchy, Toulovcovy Maštale).

3 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 2145

Kvalitně zařízená chalupa k pronájmu v oplocené zahradě (bazén, travnatá plocha pro míčové hry, stolní tenis, posezení) v malé obci na úpatí Žďárských vrchů a nedaleko mikroregionu Toulovcovy Maštale.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 0841

Luxusní chalupa k pronájmu s wellness (vířivka, sauna), hernou (kulečník, stolní fotbálek), terasou (koupací sud, stolní tenis, posezení, gril) leží na neoploceném pozemku (trampolína) na okraji obce.

5 ložnic / max 10 osob
číslo chalupy: 2129

Dnes zobrazeno 10x

Rezervováno včera

Pěkná jednoduše zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou a velkou zastřešenou terasou (zapuštěný bazén, vířivka, infrasauna, posezení, gril) v malé obci v kouzelné krajině severní Vysočiny.

7 ložnic / max 19 osob
číslo chalupy: 2342

Prohlíželo 149 lidí

Rezervováno 15. 4.

Pěkně a účelně zařízená chalupa s uzavřeným dvorkem (posezení) a zahradou (stolní tenis, petangue, posezení, ohniště) leží v tiché části obce jen 1,5 km od místního koupaliště a 7 km od města Polička.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 1265

Dnes zobrazeno 8x

Pěkná jednoduše zařízená chalupa ve velké neoplocené zahradě (posezení, ohniště) na kouzelné polosamotě u lesa v krásné přírodě severní části Žďárských vrchů jen 20 km od historického města Polička.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 0869

Akceptované poukázky a asociace