Zobrazit na mapě

Zámek Manětín

Městečko Manětín je zajímavé svou krásnou sochařskou výzdobou. Je tu třicet krásných soch a sousoší z období baroka. K nejpůvabnějším se řadí sousoší Nejsvětější trojice, které je umístěno na manětínském náměstí.

Z doby baroka je i zámek stojící přímo vprostřed města. Vstupní schodiště zdobí čtyři alegorické sochy zobrazující čtyři živly: Zemi, Oheň, Vzduch a Vodu. Zámecká hala má překrásnou stropní freskovou výzdobu. Za nejkrásnější část zámku se považuje hlavní sál. Jsou v něm fresky, které symbolizují roční období a opěvují ctnosti, jakými jsou Láska, Síla, Moudrost a Štěstěna. V tomto sále se pořádají koncerty a je využíván i pro uzavírání sňatků. Zámek je otevřen pro veřejnost od dubna do října.

Foto: Zámek Manětín - archiv Národního památkového ústavu

Fotogalerie - Zámek Manětín

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Manětín je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Manětín je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkně zařízená chalupa ve velké oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, trampolína, šipky, posezení, ohniště) v tiché ulici jen 500 m od zdejšího zámku a 35 km od Karlových Varů.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 0864

Chalupa resp. zcela samostatná pěkně zařízená část chalupy s vlastním vchodem a zcela samostatnou oplocenou zahradou (trampolína, posezení, krb) v malebném prostředí u řeky Berounky a nedaleko lesa.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1701
V zámku Manětín mohou návštěvníci shlédnout bohatou kolekci barokního nábytku a obrazů. Kuriozní je knihovna zámku, ve které je pět tisíc knih. Ze zámku vede chodba, kterou se dá dojít do kostela svatého Jana Křtitele. U manětínského zámku je rozlehlý park.

Prohlíželo 116 lidí

Zrekonstruovaná velmi pěkně zařízená chata k pronájmu s terasou (posezení) a zahradou (krb, vyžití pro děti) leží v chatové rekreační oblasti u přehrady Hracholusky (koupání, rybaření, plavba lodí).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1917

Útulný apartmán k pronájmu s domácí atmosférou v rodinném domě se zahradou (posezení, bazén, gril, ohniště, houpačka, trampolína) 12 km jižně od lázní Karlovy Vary. Ideální pro rodinnou dovolenou.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2154

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (bazén, vířivka, zastřešená terasa, krb, vyžití pro děti) leží u lesa v klidné části malé obce v malebném údolí řeky Ohře.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 23108

Jednoduše zařízený zahradní domek na oploceném pozemku (terasa s posezením, gril, lehátka) v okrajové části nejznámějšího lázeňského města.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2234

Velmi pěkný rekreační dům (chalupa) resp. kvalitně zařízené první patro domu k pronájmu v oplocené zahradě (bazén, trampolína, posezení, gril) v malé obci na Křivoklátsku jen 2 km od zámku Zbiroh.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 2106

Rezervováno včera

Pěkně zařízená chata k pronájmu se zahradou (zastřešená terasa, ohniště s roštem) leží na okraji obce nad údolím řeky Ohře s výhledem na Doupovské hory jen 6 km od Klášterce nad Ohří (aquapark).

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2372

Akceptované poukázky a asociace