Zobrazit na mapě

Zámek Krásný Dvůr

Současnou podobu má zámek Krásný Dvůr od 18. století. V té době došlo k rozsáhlé přestavbě budov i parku.

Anglický park má plochu sto hektarů, je založen v přírodně krajinářském duchu. Je v něm vybudován unikátní systém napájení pěti rybníků a umělého vodopádu. Park má důmyslně rozčleněný terén a návštěvníci zde najdou několik romantických staveb a dokonce i poustevníkovu jeskyni. Stojí zde také nejstarší český dub, jehož stáří se odhaduje na tisíc let.

Při prohlídce zámku mohou návštěvníci obdivovat bohatou kolekci dochovaného nábytku, porcelánu, skla a výtvarných děl. Pozoruhodná je sbírka čtyřiceti dvou portrétů psů z období baroka. 

Foto: Zámek Krásný Dvůr - archiv Národního památkového úřadu

Fotogalerie - Zámek Krásný Dvůr

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Krásný Dvůr je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Krásný Dvůr je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkně zařízená chalupa ve velké oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, trampolína, šipky, posezení, ohniště) v tiché ulici jen 500 m od zdejšího zámku a 35 km od Karlových Varů.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 0864

Pěkně zařízená chata k pronájmu se zahradou (zastřešená terasa, ohniště s roštem) leží na okraji obce nad údolím řeky Ohře s výhledem na Doupovské hory jen 6 km od Klášterce nad Ohří (aquapark).

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2372
Nedaleko severočeského města Podbořany stojí půvabný zámek s poetickýnm jménem Krásný Dvůr, obklopený francouzskou zahradou a rozsáhlým anglickým parkem. Objekt zámku si oblíbili i filmaři, Jiří Menzel zde například natočil poetický film podle románu Vladislava Vančury Konec starých časů.

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (bazén, vířivka, zastřešená terasa, krb, vyžití pro děti) leží u lesa v klidné části malé obce v malebném údolí řeky Ohře.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 23108

Prohlíželo 105 lidí

Velmi pěkně zařízená chalupa se stylovou obytnou místností v oplocené zahradě (posezení, gril, ohniště) v tiché ulici na kraji horské obce v malebné krajině Krušných hor. Turistika. Lyžování.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1470

Účelně zařízená chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (venkovní posezení s grilem a ohništěm) nedaleko největšího lyžařského areálu Klínovec. Ideální pro lyžaře, turisty a cykloturisty.

4 ložnice / max 15 osob
číslo chalupy: 2251

Prohlíželo 140 lidí

Pěkně a účelně zařízená chata na neoploceném pozemku (pergola, posezení, krb) na malebné polosamotě v lese jen 6 km od Loun (aquapark) s možností krásných výletů do CHKO České Středohoří.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1176

Útulná plně vybavená rodinná chata s krbem k pronájmu leží na oploceném pozemku (vyhřívaný bazén, sauna, vířivka, venkovní krb s posezením, gril a stolní tenis) v chatové osadě v Krušných horách.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2215

Novostavba luxusně zařízené chaty k pronájmu s infrasaunou, vířivkou a vyhřívaným venkovním bazénem leží na částečně oploceném pozemku v klidné chatové osadě v Krušných horách.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2216

Akceptované poukázky a asociace