Zobrazit na mapě

Zámek Jánský vrch - Javorník

Expozice prvního prohlídkového okruhu na zámku Jánský vrch zahrnuje především interiéry se zachovaným původním nábytkem z 19. století, zámeckou kapli se vzácnými plastikami a barokním oltářem. Je zde možné také vidět největší sbírku dýmek a kuřáckých potřeb u nás. Jedná se o dýmky z 18. až 20. století vyrobené jak v Evropě, tak dovezené z Orientu, Afriky a Ameriky.

Druhý prohlídkový okruh pak představuje zázemí zámku včetně kuchyně, bytu správce, koupelny a jídelny pro sloužící. Na zámku se konají i noční prohlídky, divadelní představení, jarmarky a plesy.

Foto: Zámek Jánský vrch - archiv Národního památkového ústavu

Fotogalerie - Zámek Jánský vrch - Javorník

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Jánský vrch - Javorník je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Jánský vrch - Javorník je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkná chata na oploceném pozemku (pergola s posezením, ohniště) na kraji malé obce s krásným výhledem k lesu v podhůří stále nepoznaných Rychlebských hor jen 10 km od města Javorník (zámek).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1339

Kvalitně zařízený zcela samostatný apartmán s terasou v moderní chatě u lesa a horského potoka v malé rekreační obci v turisticky atraktivní oblasti (Paprsek, Ramzová) jen 13 od města Jeseník.

2 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 9483b
Na místě dnešního zámku býval od počátku 14. století raně gotický hrad. Byl několikrát přestavován, až se úpravami na počátku 19. století dočkal současné podoby. Návštěvníkům zámek nabízí dva prohlídkové okruhy.

Nová kvalitně zařízená chalupa s terasou (posezení, krb) a koupacím sudem ve velké neoplocené zahradě v atraktivní lokalitě v turistické obci nedaleko lesa jen 500 m od lanovky na horu Šerák.

5 ložnic / max 12 osob
číslo chalupy: 1240

Pěkně zařízený dům se dvěmi apartmány k pronájmu s oplocenou zahradou (sauna, zastřešená pergola se zahradní kuchyňkou, gril, ohniště,…) leží v malebné krajině horské obce jen 3 km od Jeseníku.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 23102

Útulná chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (vířivý sud, sudová sauna, vyžití pro děti, posezení, krb) v rekreační horské oblasti (ideální k turistice) a jen 100 m od místního ski areálu.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 2151

Prohlíželo 101 lidí

Rezervováno 16. 4.

Pěkně a účelně zařízená chata na neoploceném pozemku (posezení, krb) v chatové osadě u lesa na atraktivním místě nad městem Jeseník jen 3 km od areálu Priessniztových lázní.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0540

Prohlíželo 153 lidí

Moderní novostavba chalupy k pronájmu s infrasaunou a zastřešenou terasou (posezení, gril) v oplocené zahradě s bazénem u řeky v obci s ideálními turistickými a lyžařskými podmínkami v okolí.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1246

Prohlíželo 94 lidí

Jednoduše a účelně zařízená chata s infrasaunou, terasou (posezení, krb) a bazénem na horním konci horské osady nedaleko lesa s krásným výhledem na okolní hory a ideálními podmínkami k turistice.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 1239

Akceptované poukázky a asociace