Zobrazit na mapě

Zámek Doudleby nad Orlicí

Hrady a zámky

V 10. století zde byla vybudována tvrz a okolo ní postupně vznikla obec Doudleby nad Orlicí. Na místě původní tvrze byl později vystavěn překrásný čtyřkřídlý zámek. Celá jeho venkovní fasáda je vyzdobena renesančními sgrafity a zámek působí dojmem, jako by byl ozdoben jemnou krajkou. Arkáda na nádvoří je podepřena působivými toskánskými sloupy. Při prohlídce musí každý návštěvník obdivovat vnitřní výtvarnou výzdobu stropů, nádherné tapisérie a bohatou kolekci renesančního nábytku. V zámku je rovněž umístěna stálá výstava s názvem Lov a lovectví čtyř století. Budovu zámku obklopuje rozlehlý anglický park, který přímo vybízí k příjemné procházce. Prohlídka zámku je možná od dubna do září.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Doudleby nad Orlicí je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Doudleby nad Orlicí je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkně zařízená chalupa v oplocené zahradě (bazén, terasa, posezení, krb) v tichém prostředí na kraji obce jen 5 km od zříceniny hradu Potštejn a jen 10 km od Vamberku (koupaliště).

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1369

Udržovaný a plně vybavený rodinný dům (chalupa) k pronájmu na oploceném pozemku (zapuštěný bazén, tenisový kurt, venkovní posezení s grilem) na atraktivní polosamotě v Orlických horách.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2159
Zámek Doudleby nad Orlicí zaujme každého příchozího nádhernou sgrafitovou výzdobou obvodových zdí. Budova zámku je zasazena do anglického parku a celý tento komplex působí velmi romanticky. Rovněž interiéry zámku jsou bohatě zdobené. Je zde expozice renesančního nábytku.

Velmi pěkná chalupa k pronájmu s krbovou místnosti, saunou a s opticky chráněným dvorem (bazén, posezení, gril, houpačky) leží na malebném místě mezi loukami zcela na kraji obce.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1646

Prostorný a účelně zařízený apartmán k pronájmu se samostatným vchodem v přízemí rodinného domu s možností využití části zahrady (pergola, gril) v podhůří Orlických hor jen 8 km od Opočna (zámek).

2 ložnice / max 8 osob
číslo apartmánu: 2118

Zrekonstruovaná stylová roubená chalupa s prostornou obytnou místností (krb) a malou zahrádkou (posezení, ohniště) leží v centru horského městečka s možností výletů po celých Orlických horách.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2298

Pěkná chata s terasou leží v udržované zahradě (částečně živý plot, posezení, gril) v malebné lokalitě na okraji chatové osady nedaleko Novoveského rybníka a lesa v atraktivní oblasti Podorlicka.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1725

Kvalitně zařízený apartmán k pronájmu se nachází v horském středisku v kouzelné krajině Orlických hor (ideální k turistice, horské cykloturistice, v zimě k lyžování – skibus přímo od objektu).

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2245

Kvalitně zařízený apartmán k pronájmu s terasou leží v horském středisku v kouzelné krajině Orlických hor (ideální k turistice, horské cykloturistice, v zimě k lyžování – skibus přímo od objektu).

0 ložnice / max 2 osoby
číslo apartmánu: 2244

Akceptované poukázky a asociace