Zobrazit na mapě

Zámek Dobříš

Hrady a zámky

Město Dobříš leží na historické Zlaté stezce. Jeho největší chloubou je rozlehlý zámek vystavěný ve stylu francouzských šlechtických sídel v 18. století.

V zámku je bohatá expozice dochovaného vybavení z období rokoka a klasicismu. Dále je zde výstava mapující způsob bydlení v 18. a 19. století. V zámeckém areálu je ještě městské muzeum s obdivuhodnou kolekcí historických motocyklů. Zámek obklopuje francouzská zahrada a anglický park. V zámeckém rybníčku byly na začátku 20. století vysazeny první ondatry ve střední Evropě, což připomíná socha ondatry v nadživotní velikosti umístěná pod zámeckou terasou.

Zámek je přístupný veřejnosti od března do listopadu.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Dobříš je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Dobříš je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkně zařízená chalupa k pronájmu v oplocené zahradě (posezení, gril) se stylovou obytnou místností (krbová kamna) na kraji malé obce v malebné krajině nedaleko CHKO Brdy jen 10 km od Příbrami.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 1613

Rezervováno dnes

Pěkná stylově zrekonstruovaná prostorná chalupa s velkou zahradou (posezení, gril) na kraji malé obce v atraktivním regionu na severním úpatí vrchoviny Brdy pod vrchem Plešivec.

5 ložnic / max 9 osob
číslo chalupy: 1423
Areál zámku Dobříš je výborným cílem pro rodinný výlet. V zámku je zajímavá expozice. V objektu je i muzeum s unikátní výstavou motocyklů. Francouzská zahrada s anglickým parkem jsou ideálním místem k příjemné procházce. Ve francouzské zahradě je pozoruhodný labyrint tvořený tunely z keřů.

Dnes zobrazeno 8x

Velmi pěkná nově zrekonstruovaná chata k pronájmu ve velké oplocené zahradě (zapuštěný bazén, posezení, gril) na malebném místě na samotě v atraktivní oblasti v těsné blízkosti CHKO Český kras.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1614

Velmi pěkná chata k pronájmu leží na kraji obce v klidné lokalitě u lesa v oploceném areálu (bazén, posezení, krb) v atraktivním regionu středních Čech při vstupu do CHKO Brdy (cykloturistika).

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2006

Velmi pěkná chata k pronájmu leží na kraji obce v klidné lokalitě u lesa v oploceném areálu (bazén, terasa s posezením, krb) v malebném regionu středních Čech při vstupu do CHKO Brdy (cykloturistika).

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2007

Velmi pěkná chata k pronájmu leží na kraji obce v klidné lokalitě u lesa v oploceném areálu (bazén, terasa s posezením, krb) v malebném regionu středních Čech při vstupu do CHKO Brdy (cykloturistika).

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2008

Dnes zobrazeno 17x

Kvalitně zařízená moderní chalupa k pronájmu v oplocené zahradě (terasa s posezením a krbem) leží v atraktivní chatové rekreační oblasti u přehrady Slapy (koupání, rybaření, plavba parníkem, …).

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1922

Účelně a skromně zařízený podkrovní apartmán (samostatný vchod, venkovní posezení s grilem) v chalupě leží v malé obci jen 100 m od řeky Vltavy. Ideální k výletům podél řeky Vltavy.

4 ložnice / max 8 osob
číslo apartmánu: 2112

Akceptované poukázky a asociace