Zobrazit na mapě

Zámek Dačice

Dačický Nový zámek pochází z 16. století. Byl postaven v slohu renesančním, ale později byl zcela předělán v duchu empíru. Před zámkem stojí nádherný barokní Mariánský sloup a obdivuhodná šestiboká empírová kašna.

Na návštěvníky zámku čeká prohlídková trasa, při které budou obdivovat bohaté empírové zařízení, obrazovou galerii a především neuvěřitelně obsáhlou knihovnu. Překrásné je velké empírové schodiště. Za budovou zámku se rozprostírá přírodně krajinářský park.

Zámek je veřejnosti přístupný od dubna do října.

Foto: Zámek Dačice - archiv Národního památkového úřadu

Fotogalerie - Zámek Dačice

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Dačice je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Dačice je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Atraktivní v moderním stylu zařízená chalupa se stylovou obytnou místností a infrasaunou se zcela uzavřeným dvorem (vířivka, posezení, krb, zahradní kuchyňka, stolní tenis) v malé obci.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1520

Prohlíželo 124 lidí

Romantická chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (bazén, stolní tenis, pergola, ohniště) leží na okraji malé obce na rozhraní mezi Českou Kanadou a Vysočinou jen 9 km od historického města Telč.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1744
V Dačicích jsou dva zámky – Starý a Nový. Ve Starém zámku sídlí městský úřad, budova je zdobená krásnými sgrafity. Nový zámek je určený pro turisty. Při prohlídce si mohou prohlédnout reprezentační sály. Za budovou zámku se rozkládá veliký krajinářský park.

Rezervováno 16. 4.

Nový stylově zařízený samostatný apartmán (studio) v oploceném areálu v zadní části nově zrekonstruované zemědělské usedlosti v malebné krajině jižní Vysočiny jen 3 km od historického města Telč.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo apartmánu: 1568

Pěkná prostorná chalupa k pronájmu s velkou oplocenou zahradou (pergola s posezením, gril, ohniště) leží v malé obci u hranic s Rakouskem v malebné krajině poblíž přírodního parku Česká Kanada.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2249

Pěkně zařízená chalupa resp. zcela samostatná část chalupy s oplocenou zahradou (terasa, ohniště) v malé vesničce uprostřed malebné krajiny České Kanady a je ideální pro cykloturistickou dovolenou.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1656

Útulný zcela samostatný vejmínek k pronájmu s uzavřeným dvorem (terasa s posezením, gril) je součástí bývalé zemědělské usedlosti a leží v lukrativní oblasti na rozhraní České Kanady a Vysočiny.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2394

Kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s uzavřeným dvorem (bazén, trampolína, stolní tenis) s bohatým zábavně-relaxačním vyžitím (společenská místnost s krbem, sklípek s posezením, vířivka, sauna).

5 ložnic / max 24 osob
číslo chalupy: 2311

Kvalitně zařízená moderní novostavba chaty k pronájmu na okraji obce se zahradou a bohatým zábavně-relaxačním zázemím (wellness zóna, zapuštěný bazén, pergola, gril, ohniště a vyžití pro děti).

4 ložnice / max 16 osob
číslo chaty: 2355

Akceptované poukázky a asociace