Zobrazit na mapě

Zámek Chyše

Hrady a zámky

Na místě nynějšího zámku stávala kdysi středověká tvrz. Zámek Chyše byl zásadně přestavěn v 18. století ve stylu tudorovské gotiky a svou podobu si zachoval dodnes.

Po znárodnění objekt léta chátral. Zachráněn byl až v roce 1996, kdy jej zakoupili manželé Lažanští a uskutečnili rozsáhlou rekonstrukci. Opraven byl zámek a zrenovován byl i přilehlý park. V parku stojí cenná lípa, která byla vysazena před více než čtyřmi sty lety. K této památeční lípě je možné dojít po promenádní cestě.

Kromě klasické zámecké prohlídky je možno si prohlédnout stálou expozici věnovanou zdejšímu pobytu spisovatele Karla Čapka. Obnova zámku ještě není dokončena a stále probíhá. V budoucnosti by měla být rozšířena prohlídková trasa o další historické prostory. Zámek je veřejnosti přístupný od dubna do října.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Chyše je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Chyše je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkně zařízená chalupa ve velké oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, trampolína, šipky, posezení, ohniště) v tiché ulici jen 500 m od zdejšího zámku a 35 km od Karlových Varů.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 0864

Útulný apartmán k pronájmu s domácí atmosférou v rodinném domě se zahradou (posezení, bazén, gril, ohniště, houpačka, trampolína) 12 km jižně od lázní Karlovy Vary. Ideální pro rodinnou dovolenou.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2154
Mezi městy Karlovy Vary a Rakovník najdeme nenápadné městečko s názvem Chyše. Již zdálky je viditelná silueta místního zámku, který patří rodu Lažanských. V zámku se kromě klasických prohlídek pořádají díky skvělé akustice také nejrůznější koncerty. V areálu zámku se nachází i historický zámecký pivovar.

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (bazén, vířivka, zastřešená terasa, krb, vyžití pro děti) leží u lesa v klidné části malé obce v malebném údolí řeky Ohře.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 23108

Chalupa resp. zcela samostatná pěkně zařízená část chalupy s vlastním vchodem a zcela samostatnou oplocenou zahradou (trampolína, posezení, krb) v malebném prostředí u řeky Berounky a nedaleko lesa.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1701

Pěkně zařízená chata k pronájmu se zahradou (zastřešená terasa, ohniště s roštem) leží na okraji obce nad údolím řeky Ohře s výhledem na Doupovské hory jen 6 km od Klášterce nad Ohří (aquapark).

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2372

Jednoduše zařízený zahradní domek na oploceném pozemku (terasa s posezením, gril, lehátka) v okrajové části nejznámějšího lázeňského města.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2234

Účelně zařízená chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (venkovní posezení s grilem a ohništěm) nedaleko největšího lyžařského areálu Klínovec. Ideální pro lyžaře, turisty a cykloturisty.

4 ložnice / max 15 osob
číslo chalupy: 2251

Dnes zobrazeno 16x

Zděná jednoduše zařízená chata na neoploceném pozemku (zahradní nábytek) na kraji chatové oblasti 5 km od lázní Jáchymov. Okolí nabízí skvělé podmínky k turistice a horské cykloturistice.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 9202

Akceptované poukázky a asociace