Zobrazit na mapě

Zámek Chudenice

Hrady a zámky

Ve středu půvabného městečka Chudenice stojí Starý zámek. Byl vybudován na místě bývalé tvrze rodem Černínů. Černá zámecká kuchyně je spjatá se zajímavou pověstí, díky níž údajně získal šlechtický rod své jméno. Když byl v minulosti zámek napaden vojskem, byli téměř všichni jeho obyvatelé bez milosti povražděni. Stará chůva stihla těsně před svou smrtí ukrýt do komína malého synáčka majitele zámku. Když se později na místo neštěstí přišli podívat lidé, zaslechli pláč a nalezli děťátko celé začerněné. Chlapec se v dospělosti stal majitelem panství a jméno Černín rodu již zůstalo.

Další zajímavostí je Andělský pokoj, ve kterém Humprecht Černín spatřil anděla. Na stropě pokoje je na památku tohoto zjevení vymalován překrásný anděl. V přízemí zámku je zajímavá expozice historie Chudenicka.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Chudenice je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Chudenice je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 124 lidí

Pěkná a útulná srubová chata k pronájmu na oploceném pozemku (terasa s posezením, ohniště) leží v malé obci v malebné krajině severního šumavského podhůří jen 7 km od Klatov.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2315

Dnes zobrazeno 11x

Pěkná jednoduše zařízená chata na kraji obce pod lesem v oplocené zahradě (posezení, gril, ohniště) v těsné blízkosti přírodního koupání v malebné krajině šumavského podhůří.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1421
V prvním patře Starého Černínského zámku v Chudenicích si mohou návštěvníci prohlédnout pokoje s původním vybavením z období, kdy zámek obývala šlechta. V přízemí je výstava Chudenicka, nejrůznější exponáty vypovídají o historii a životě místních obyvatel v průběhu staletí. Je zde také pamětní síň slavného chudenického rodáka národního umělce a člena Národního divadla Jaroslava Kvapila a jeho ženy taktéž umělkyně Hany Kvapilové.

Zrekonstruovaná stylově zařízená chalupa k pronájmu se zcela uzavřeným dvorem (bazén, travnatá plocha pro míčové hry, basketbalový koš, pergola, posezení) v malé obci na návsi jen 6 km od Domažlic.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1071

Velmi pěkná chalupa resp. samostatná část chalupy k pronájmu se samostatným vchodem, prostornou obytnou místností a zahradou (posezení, krb) leží v malé chodské obci jen 8 km od Domažlic.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2266

Stylově s nádechem historie zařízená prostorná chalupa k pronájmu s infrasaunou a s velkou zahradou (pergola s posezením, stolní tenis, trampolína, krb) na okraji malé obce v malebné krajině Pošumaví.

6 ložnic / max 18 osob
číslo chalupy: 1738

Kvalitně zařízený rekreační dům k pronájmu leží v oplocené zahradě (terasa, pergola, trampolína, gril, ohniště) v malé obci v blízkosti hranic s Německem. Ideální pro výlety po celé Šumavě.

5 ložnic / max 13 osob
číslo chalupy: 2265

Stylová velmi pěkně zařízená chalupa k pronájmu v oplocené zahradě (pergola s posezením, krb) leží v malebné šumavské přírodě v malé obci s nespočtem možností k turistickým výletům a cykloturistice.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1538

Vkusně zařízená chata k pronájmu na oplocené zahradě (vířivka, altánek, gril) leží na konci chatové osady u lesa jen 400 m od rekreačního rybníka Babylon v malebné krajině na úpatí Českého lesa.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2325

Akceptované poukázky a asociace