Zobrazit na mapě

Zámek Březnice

V městečku Březnice najdeme mnoho historických staveb a skvostů, skutečnou dominantou města je ale nepochybně renesanční zámek Březnice. Pro návštěvníky jsou zde připravené dva prohlídkové okruhy. Jeden je seznámí s historií zámku, která sahá až k rodu Buziců, jejichž předkem byl údajně proslulý Bivoj.

Na druhém okruhu čeká na návštěvníky unikátní Lokšanská knihovna. Ta nese prvenství v České republice mezi zámeckými knihovnami, neboť její vybavení i obsah zůstal nezměněn již od roku 1558. V knihovně můžeme obdivovat originální trámový strop s bohatou výzdobou. Milovníci výtvarného umění jistě ocení sbírku obrazů s jihočeskými motivy malíře Ludvíka Kuby z let 1895 až 1950.

K odpočinku zve okouzlující zámecká bylinková zahrada v renesančním stylu. Zámek je přístupný od dubna do října.

Foto: Zámek Březnice - archiv Národního památkového ústavu

Fotogalerie - Zámek Březnice

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Březnice je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Březnice je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkně zařízená chalupa s uzavřeným dvorkem (zastřešené posezení, krb) v tiché uličce na kraji obce asi 9 km od Příbrami (aquapark, Hornické muzeum). Ideální k cykloturistice.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1065

Dnes zobrazeno 24x

Zrekonstruovaná pěkně zařízená chalupa k pronájmu leží v oplocené zahradě (pergola s posezením, gril) v malé obci na úpatí Brd (cyklotrasy, turistické stezky) cca. 20 km od Příbrami (Hornické muzeum).

1 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 1760
Renesanční zámek Březnice vznikl z původního gotického hradu. V zámku na návštěvníky čekají expozice věnované především šlechtickým rodům, které zde žily. Nejcennějšími sbírkami březnického zámku jsou Lokšanská knihovna a galerie českého malíře a folkloristy Ludvíka Kuby.

Pěkná moderní chalupa k pronájmu leží v oplocené zahradě (bazén, terasa, gril) poblíž lesa na kraji obce na úpatí Brd (cyklotrasy, turistické stezky) cca. 20 km od Příbrami (Hornické muzeum).

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2161

Dnes zobrazeno 13x

Malá a útulná chata v oplocené zahradě (bazén, dětský bazének, dětský domeček, altánek, krb) na kraji tiché obce asi 15 km od Příbrami (aquapark, Hornické muzeum). Cykloturistika.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1375

Dnes zobrazeno 15x

Malá útulně zařízená chata v oplocené zahradě (zapuštěný bazén, pergola s posezením, ohniště) v chatové osadě na kraji města v regionu ideálním k cykloturistickým výletům.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1461

Nový rekreační dům resp. kvalitně zařízená zcela samostatná část dvojdomu k pronájmu s terasou, bazénem, altánkem s posezením v rekreační oblasti jen 300 m od Orlické přehrady (koupání, rybaření).

4 ložnice / max 11 osob
číslo chaty: 1133a

Nový rekreační dům resp. kvalitně zařízená zcela samostatná část dvojdomu k pronájmu s terasou, bazénem, altánkem s posezením v rekreační oblasti jen 300 m od Orlické přehrady (koupání, rybaření).

4 ložnice / max 11 osob
číslo chaty: 1133b

Nový kvalitně zařízený rekreační dům s oplocenou zahradou (bazén, terasa, altánek s posezením) v těsné blízkosti malého koupaliště a beachvolejbalového hřiště jen 300 m od přehrady Orlík.

5 ložnic / max 13 osob
číslo chaty: 1135

Akceptované poukázky a asociace