Zobrazit na mapě

Zámek Bečov nad Teplou

Gotický hrad v Bečově nad Teplou není v současnosti přístupný veřejnosti, neboť v něm probíhá rozsáhlá rekonstrukce.

V průběhu poslední rekonstrukce v osmdesátých letech minulého století byl objeven v kapli Navštívení Panny Marie pod podlahou jedinečný nález. Ve skvostné románské ostatkové truhle se skrýval relikviář Svatého Maura. Ten je vzácnou ukázkou románského zlatnictví a neuvěřitelné řemeslné a výtvarné kvality. Relikviář Svatého Maura je jednou z nejvzácnějších památek v Evropě. Co do historické ceny a významu je přirovnáván ke korunovačním klenotům. Návštěvníci si jej mohou prohlédnout v budově bečovského zámku. V zámku jsou k vidění zachovalé interiéry z 19. století. Ze zámecké terasy je velmi pěkná vyhlídka do údolí na město.

Návštěvníci si mohou projít i naučnou stezku na šibeniční vrch, která vede krásnou okolní přírodou.

Foto: Hrad a zámek Bečov - archiv Národního památkového úřadu

Fotogalerie - Zámek Bečov nad Teplou

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Bečov nad Teplou je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Bečov nad Teplou je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Útulný apartmán k pronájmu s domácí atmosférou v rodinném domě se zahradou (posezení, bazén, gril, ohniště, houpačka, trampolína) 12 km jižně od lázní Karlovy Vary. Ideální pro rodinnou dovolenou.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2154

Jednoduše zařízený zahradní domek na oploceném pozemku (terasa s posezením, gril, lehátka) v okrajové části nejznámějšího lázeňského města.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2234
Dvě nejpozoruhodnější pamětihodnosti města Bečov nad Teplou leží v sousedství. Jedná se o mohutný hrad z období gotiky, který byl vybudován ve 14. století. Druhou dominantou města je zámek vystavěný v barokním slohu v 16.století. Panorama celého areálu působí velmi monumentálně. V zámku Bečov mají návštěvníci možnost vidět vzácný relikviář Svatého Maura.

Velmi pěkně zařízená chalupa ve velké oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, trampolína, šipky, posezení, ohniště) v tiché ulici jen 500 m od zdejšího zámku a 35 km od Karlových Varů.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 0864

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (bazén, vířivka, zastřešená terasa, krb, vyžití pro děti) leží u lesa v klidné části malé obce v malebném údolí řeky Ohře.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 23108

Pěkně zařízená chalupa v oplocené zahradě s možností využití tenisového kurtu v romantickém údolí u lesa v malebné krajině Krušných hor jen 1,5 km od přírodní památky Rotavské varhany.

3 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 0332

Zděná jednoduše zařízená chata na neoploceném pozemku (zahradní nábytek) na kraji chatové oblasti 5 km od lázní Jáchymov. Okolí nabízí skvělé podmínky k turistice a horské cykloturistice.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 9202

Prohlíželo 107 lidí

Rezervováno 27. 3.

Účelně zařízená chata v neoplocené zahradě (posezení, krb, ohniště) na kraji obce na kopci s krásným výhledem do okolí. Ideální v létě k turistice, v zimě k lyžování (běžecké tratě hned za chalupou).

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0742

Zrekonstruovaná stylově zařízená chata k pronájmu leží na částečně oploceném pozemku (terasa, gril) na okraji malé obce v malebné krajině CHKO Český les (turistika) poblíž hranic s Německem.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2323

Akceptované poukázky a asociace