Zobrazit na mapě

Vojenské muzeum Králíky

Muzea

Ve městě Králíky se nachází zajímavé Vojenské muzeum. Má vnitřní a venkovní část. V upravené výstavní hale je pro návštěvníky připravena expozice pěchotních zbraní, vojenských děl a bohatá kolekce vojenské výstroje. Část výstavy byla věnována významné osobnosti československých vojenských dějin generálu Ludvíkovi Krejčímu. Ten byl vrchním velitelem při mobilizaci naší armády v roce 1938.

Před výstavní halou je možné si prohlédnout více než šedesát exponátů vojenské techniky, jako jsou například tanky, obrněné transportéry, děla apod. Dále jsou zde postaveny protitankové a protipěchotní překážky. Otevřeno pro veřejnost je celoročně každý den mimo pondělí.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Vojenské muzeum Králíky je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Vojenské muzeum Králíky je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Nová kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s infrasaunou v zahradě s bazénem a pergolou (posezení, gril) leží v okrajové části města v dosahu mnoha turistických cílů (Kralický Sněžník, Suchý vrch, …).

6 ložnic / max 12 osob
číslo chalupy: 2033

Prohlíželo 109 lidí

Nová kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s hernou (kulečník) a velkou neoplocenou zahradou (bazén, vířivý sud, trampolína, terasa, gril) leží na malebné polosamotě na okraji obce s výhledem na hory.

5 ložnic / max 12 osob
číslo chalupy: 2034
Prohlídka vojenského muzea potěší převážně mužskou část výpravy a to od malých chlapců až po dospělé pány. Mohou si zde z blízka prohlédnout nejrůznější druhy těžké vojenské techniky, rozličné tipy zbraní a mnoho částí vojenské výstroje.

Stylová roubená chalupa s infrasaunou na neoplocené zahradě (hřiště, bazén, posezení, ohniště) na kraji malé obce nedaleko lesa v atraktivní lokalitě jen 400 m od kláštera Hedeč a rozhledny Val.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1250

Nový luxusně zařízený srub se stylovou obytnou místností (krb), zastřešenou terasou a zahradou (posezení, krb, dětské hřiště) nabízí pronájem na malebném místě nedaleko lesa na kraji obce.

4 ložnice / max 16 osob
číslo chaty: 1604

Stylově zrekonstruovaná atraktivní chata se sportovní místností (kulečník, stolní tenis) a wellness koupelnou (vířivá vana, sauna) na neoploceném pozemku v pěkném místě na kraji malé horské osady.

5 ložnic / max 15 osob
číslo chaty: 1468

Mimořádně atraktivní chata v oplocené zahradě (bazén, trampolína, dětský koutek, posezení, krb, sauna, koupací káď) v malé tiché obci jen 10 km od Dolní Moravy (Stezka v oblacích).

4 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 1370

Pěkná jednoduše zařízená chalupa ve velké oplocené zahradě (bazén, hřiště, terasa s posezením, krb) se nachází na polosamotě na kraji obce s možností krásných výletů do Jeseníků i Orlických hor.

3 ložnice / max 15 osob
číslo chalupy: 1634

Velmi pěkně zařízená chalupa na neoploceném pozemku (posezení, krb) na malebném místě na okraji horské obce nedaleko lesa na úpatí Kralického Sněžníku jen 3 km od Stezky v oblacích.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1158

Akceptované poukázky a asociace