Zobrazit na mapě

Velká Deštná

Velká Deštná je nejvyšším bodem Orlických hor. Leží ve výšce 1115 m. n. m. Její původní název je Sedmihradská hora. Na vrcholu hory byla kdysi vybudována rozhledna, ta však zanikla. V roce 2004 se místní obyvatelé rozhodli rozhlednu obnovit. Byla zde vybudována jednoduchá rozhledna ze dřeva a byla nazvána Štefanova vyhlídka. Ta však byla v roce 2010 neznámým pachatelem zničena. Nová rozhledna se zatím neplánuje. Ačkoliv je nyní vrchol Velké Deštné bez vyhlídky, výšlap na nejvyšší horu Orlických hor se přesto vyplatí. Cesta na ni totiž vede krásnou horskou přírodou.

Zcela nenáročný výlet lze na Velkou Deštnou podniknout z Šerlichu od Masarykovy chaty, který je křižovatkou mnoha turistických stezek. Poctivější výšlap, kdy je třeba překonat větší převýšení, vede z Bedřichovky nebo ze Zákoutí v Deštném.

Fotogalerie - Velká Deštná

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Velká Deštná je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Velká Deštná je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Nová kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s hernou (stolní tenis, mini kulečník a stolní fotbálek) leží na neoploceném pozemku (trampolína, pergola, krb, ohniště) v horské obci v srdci Orlických hor.

2 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 2078

Dnes zobrazeno 19x

Stylová chalupa k pronájmu leží v neoplocené zahradě (bazén, trampolína, stolní tenis, hřiště, vyžití pro děti) v horské obci v malebné centrální části Orlických hor (turistika, cykloturistika)

4 ložnice / max 16 osob
číslo chalupy: 1928
Cestou na nejvyšší vrchol Orlických hor na Velkou Děštnou mohou turisté obdivovat malebnou a zároveň drsnou horskou krajinu. Nejméně náročný je výšlap z Šerlichu od Masarykovy chaty.

Pěkně zařízená chata k pronájmu s neoplocenou zahradou (bazén, finská sauna, zastřešené posezení, gril) leží u lesa na klidném místě zcela na okraji obce v malebné přírodě Orlických hor.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2380

Kvalitně zařízený apartmán k pronájmu s terasou leží v horském středisku v kouzelné krajině Orlických hor (ideální k turistice, horské cykloturistice, v zimě k lyžování – skibus přímo od objektu).

0 ložnice / max 2 osoby
číslo apartmánu: 2244

Kvalitně zařízený apartmán k pronájmu se nachází v horském středisku v kouzelné krajině Orlických hor (ideální k turistice, horské cykloturistice, v zimě k lyžování – skibus přímo od objektu).

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2245

Dnes zobrazeno 9x

Udržovaný a plně vybavený rodinný dům (chalupa) k pronájmu na oploceném pozemku (zapuštěný bazén, tenisový kurt, venkovní posezení s grilem) na atraktivní polosamotě v Orlických horách.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2159

Stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu leží na neoplocené zahradě (hřiště, terasa s posezením, gril, ohniště) na okraji horské osady v malebné krajině Orlických hor jen 2 km od tvrze Hanička.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2143

Zrekonstruovaná stylová roubená chalupa s prostornou obytnou místností (krb) a malou zahrádkou (posezení, ohniště) leží v centru horského městečka s možností výletů po celých Orlických horách.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2298

Akceptované poukázky a asociace