Skalní hrad Valečov byl vystavěn šlechticem Valečovským z Valečova. Původní budova byla vytesána do pískovcového masivu s dřevěnými doplňky. V období husitských válek byl hrad vypálen a zcela zpustošen. V druhé polovině 15. století byl nově vybudován, hradní palác byl vytesán do pevného kamene. Hrad často střídal majitele, nejvýznamnějším byl Albrecht z Valdštejna. Od 18. století však hrad již jen pustnul a chátral, do jeho prostor se nastěhovali chudí lidé, kteří zde žili až do začátku 20. století.

V současné době je zřícenina otevřena pro veřejnost, probíhají zde i dětské prohlídky a v létě se v tomto romantickém prostředí konají Barokní slavnosti.

Fotogalerie - Valečov

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Valečov je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Valečov je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Kvalitně zařízený rekreační dům k pronájmu s wellness zázemím (vnitřní bazén, finská a parní sauna) leží v oplocené zahradě (altánek, posezení, krb) v chatové osadě nedaleko Komárovského rybníka.

5 ložnic / max 10 osob
číslo chaty: 2031

Dnes zobrazeno 14x

Dřevěná retro chata k pronájmu se zahradou (terasa, gril, ohniště) leží na klidném místě v chatové osadě u lesa v atraktivní oblasti Českého ráje jen 2 km od rozhledny Čížovka a 4 km od hradu Kost.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2334
Valečov býval nejkrásnějším skalním hradem v naší zemi. Byl vystavěn ve 14. století. Dodnes se dochovaly zbytky zdiva hradního paláce, ke kterému vede schodiště vytesané ve skále. Dále si návštěvníci mohou prohlédnout věznici nazvanou Benešovka, ve které se nachází díra vedoucí do podzemní hladomorny.

Dnes zobrazeno 13x

Jednoduše zařízená srubová chata k pronájmu se zastřešenou terasou v neoplocené zahradě (bazén, posezení, ohniště) na kraji malé obce jen 150 m od řeky Jizery. Cykloturistika.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1318

Dnes zobrazeno 10x

Malý kvalitně zařízený apartmán s terasou (posezení, gril) v přízemí velké chalupy na kraji obce v malebné přírodě Českého ráje jen 200 m od koupaliště. Ideální k cykloturistice.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo apartmánu: 1313a

Velmi atraktivní prostorný apartmán v podkroví chalupy ve velké zahradě (zapuštěný bazén, pergola, krb) na kraji obce jen 200 m od koupaliště a jen 1,5 km od skalního města Hruboskalsko.

2 ložnice / max 6 osob
číslo apartmánu: 1313b

Dnes zobrazeno 29x

Nová luxusně zařízená chata s krbem a terasou k pronájmu na neoploceném pozemku (pergola, zapuštěný bazén, gril) na kraji obce jen 200 m od koupaliště a jen 1,5 km od skalního města Hruboskalsko.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1522

Dnes zobrazeno 8x

Moderní stylově zařízená novostavba chaty (bungalovu) k pronájmu se zahradou a terasou (posezení a gril) leží v obci v blízkosti města Turnov (koupaliště) a je ideální pro poznávání krás Českého ráje.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2313

Velmi pěkná zrekonstruovaná chalupa k pronájmu leží v oplocené zahradě (bazén, trampolína, hřiště, stolní tenis, pergola, vinárna) na kouzelné samotě u lesa v malebné krajině CHKO Český ráj.

3 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 1765

Akceptované poukázky a asociace